Çözüldü Açılışta kırmızı ekran ve mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nyptonks

Decapat
Daha fazla  
RAM
2 tane farklı marka 8 + 8 ram mevcut
SSD veya HDD modeli
1 adet 120gb 1 adet 500gb 1 adet 500gb hdd
Ekran kartı
Amd Radeon Rx 590
Anakart
Gigabyte h410m h
İşlemci
İ5 10400f
Merhaba arkadaşlar, birkaç ay önce Bilgisayar'ı açmaya çalıştığımda.

WhatsApp Image 2023-03-07 at 10.10.47.jpeg

Windows load ikonu gelene kadar bu şekilde kırmızı kalıyordu, sonrasında load ikonu geliyor ve PC açılıyordu. HDMI kablolalarını, powerlarını vs. değiştirdim bir değişiklik olmadı. Kırmızı ekranla açılmaya devam etti ama PC sorunsuz çalışıyordu.

Birkaç hafta evvelde oyun oynayacağım zamanlarda aniden mavi ekrana atıyor KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR'u veriyordu. Netten araştırdığım kadarıyla HDD ya da RAM'lerden olabileceğini öğrendim ve deneme yanılma yöntemi ile HDD'nin anakarta olan bağlantısını keseyim dedim.

HDD'nin anakarta olan bağlantısını kaldırdım PC'yi tekrar açmaya çalıştığımda aynen bu kırmızı ekran geliyor ama Windows load ikonu gelmiyor yani PC açılmıyor. HDD'yi tekrar bağladım ama sonuç değişmedi maalesef.

Sorun nereden kaynaklı olabilir? Ne yapmam lazım?

Çözüm
Sorun 120 GB'lık SSD'deymiş arkadaşlar onu çıkartınca kırmızı ekran sorunu düzeldi.

Eki Görüntüle 1693040

Windows load ikonu gelene kadar bu şekilde kırmızı kalıyordu, sonrasında load ikonu geliyor ve PC açılıyordu. HDMI kablolalarını, powerlarını vs. değiştirdim bir değişiklik olmadı. Kırmızı ekranla açılmaya devam etti ama PC sorunsuz çalışıyordu.

Birkaç hafta evvelde oyun oynayacağım zamanlarda aniden mavi ekrana atıyor KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR'u veriyordu. Netten araştırdığım kadarıyla HDD ya da RAM'lerden olabileceğini öğrendim ve deneme yanılma yöntemi ile HDD'nin anakarta olan bağlantısını keseyim dedim.

HDD'nin anakarta olan bağlantısını kaldırdım PC'yi tekrar açmaya çalıştığımda aynen bu kırmızı ekran geliyor ama Windows load ikonu gelmiyor yani PC açılmıyor. HDD'yi tekrar bağladım ama sonuç değişmedi maalesef.

Hocam ramleri tek tek takmayı dene ayrıca dahili intel gpu dan açmayı da dene .Gpu dan açılınca bır sorun olmuyorsa ekran kartında sorun vardır.Ram leri tek tek takıp dene belki ram arızalıdır ve bu şekilde arızalı ram i bulursun.Çözüm olursa bilgilendiriniz. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 1693040

Hocam RAM'leri tek tek takmayı dene ayrıca dahili Intel GPU'dan açmayı da dene. GPU'dan açılınca bır sorun olmuyorsa ekran kartında sorun vardır. RAM'leri tek tek takıp dene belki RAM arızalıdır ve bu şekilde arızalı RAM'i bulursun. Çözüm olursa bilgilendiriniz. Kolay gelsin.

2 farklı RAM olduğuna göre sorunun o tarafta olma olasılığı yüksek tek tek takarak açmayı dene. Dahili GPU'dan görüntü alamazsın o işlemcide dahili grafik yok imkanın varsa başka bir ekran kartıyla denemeye çalış.

2 farklı RAM olduğuna göre sorunun o tarafta olma olasılığı yüksek tek tek takarak açmayı dene. Dahili GPU'dan görüntü alamazsın o işlemcide dahili grafik yok imkanın varsa başka bir ekran kartıyla denemeye çalış.
Dahili grafik olmasa bile intel işlemciler de sistemi açabilecek kadar görüntü verebiliyor.Ben de i73820 kullanıyorum gpu yok ama görüntü alabiliyorum.

Hocam RAM'leri tek tek takmayı dene ayrıca dahili Intel GPU'dan açmayı da dene. GPU'dan açılınca bır sorun olmuyorsa ekran kartında sorun vardır. RAM'leri tek tek takıp dene belki RAM arızalıdır ve bu şekilde arızalı RAM'i bulursun. Çözüm olursa bilgilendiriniz. Kolay gelsin.

RAM'ler arasında uyum sorunı var muhtemelen. Birini çıkartıp tek RAM ile deneyin.

Dahili grafik olmasa bile Intel işlemciler de sistemi açabilecek kadar görüntü verebiliyor. Ben de i73820 Kullanıyorum GPU yok ama görüntü alabiliyorum.

2 RAM'i de çıkarttım bir farklılık olmadı maalesef. Bir de ekran kartını çıkarmayı deneyeceğim.

Sorun 120 GB'lık SSD'deymiş arkadaşlar onu çıkartınca kırmızı ekran sorunu düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı