Açılışta ULi RAID BIOS yazısı

KerayG

Megapat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba. Benim eski bilgisayarım var. HDD'yi taktım çıkardım açılışta raid diye bir şey çıkmaya başladı. Bunu nasıl kapatabilirim? Bir de format (win7) atarken hiçbir sürücü bulunamadı diye bir hata çıkıyor. Nasıl çözerim.

ImageUploadedByTapatalk1414333932.097699.jpg

ImageUploadedByTapatalk1414333951.765279.jpg

ImageUploadedByTapatalk1414333966.515476.jpg

ImageUploadedByTapatalk1414333980.183257.jpg

ImageUploadedByTapatalk1414333992.784294.jpg

ImageUploadedByTapatalk1414334781.766699.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Advanced'da Chipset ya da Onboard Devices altından SATA modunu RAID değil AHCI yapacaksın. Ama gördüğüm kadarı ile anakartının SATA yonga seti ULi marka. O kadar eski bir yonga seti var ki anakartında, eski anakartlardan bahsederken buna banzer bir yonga setini anmıştık:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne yapacaksın ?
  1. SATA ayarını AHCI yaptıktan sonra Bir USB belleğe yonga setine uygun sürücüyü NVIDIA sitesinden indirip Extract edip atacaksın.
  2. Sonra da an alt fotoda ekranın sağ altında yer alan sürücü yükle seçeneği ile bu sürücler içinden SATA sürücüsünü yükleyeceksin.
  3. İşte o zaman diskler gözükecek ve format atabileceksin.
Böyle bir anakartı olan sistemimi Edirne'de bir arakdaşa satmıştım. Sözde 180 TL alacağım var halen ama umurumda değil. Sistem o kadar eskiydi, hesap et.

Advanced'da Chipset ya da Onboard Devices altından SATA modunu RAID değil AHCI yapacaksın. Ama gördüğüm kadarı ile anakartının SATA yonga seti ULi marka. O kadar eski bir yonga seti var ki anakartında, eski anakartlardan bahsederken buna banzer bir yonga setini anmıştık:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne yapacaksın ?
  1. SATA ayarını AHCI yaptıktan sonra Bir USB belleğe yonga setine uygun sürücüyü NVIDIA sitesinden indirip Extract edip atacaksın.
  2. Sonra da an alt fotoda ekranın sağ altında yer alan sürücü yükle seçeneği ile bu sürücler içinden SATA sürücüsünü yükleyeceksin.
  3. İşte o zaman diskler gözükecek ve format atabileceksin.
Böyle bir anakartı olan sistemimi Edirne'de bir arakdaşa satmıştım. Sözde 180 TL alacağım var halen ama umurumda değil. Sistem o kadar eskiydi, hesap et.

Sata ayarını nasıl ACHI yapacağım? Birde nasıl uygun olduğunu anlıyacağım?

@Recep Baltaş lütfen cevap vererir misiniz anlayamadım

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı