Açılmış kutulu kulaklık iade edilir mi?

meteerdem77

Femtopat
Daha fazla  
9 gün önce Teknosa'dan pero markalı kulaklık aldım. Bozuktu, ses karsıya sıkıntılı gıdıyordu. Kablosunu cekınce sesı gidiyordu. Annem goturmus ve iade alamayacaklarını, servise gotureceklerını söylemişler. Aradan 11 gun gectı ve hala servıse gitmemıs. Kargoya verılmek uzere bekliyor dıyor. Hala işlem yapmamıslar 11 gun. Gecen gun gittim ve dedım kı bozuk kulaklık var ıade alır mısınız onlar da dedi ki açık kutu ise alamayız servise gonderırız.

Arkadaşlar, bozuk malları satıp sonrasında iade almamak saçma degıl mı? Sizce tüketici haklarına başvurabılır mıyım? Yaşım 18.

Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Sunu anlamıyorum farklı markalarda diyor kutu acıldıysa iade alamayız nasıl bir mantıkdır bu gerçekten bir şey bozuldu sallıyorum mouse 1000 TL kutu açıldı diye iade alamayacaksa biz bunun gerçekten bozuk ürün olduğunu nasıl anlıyacağız.

Genellikle o tabir keyfine göre iade edenler için geçerli. Mal bozuksa mutlaka alır.

Satın aldığınız ürün kusurluysa tâbiki kanuna göre iade hakkınız var hem de ürünün kusurlu olduğunu ispat etmenize gerek yok. (İspat yükü satıcıda olduğu için, satıcının ürünün sağlam olduğunu kanıtlaması gerekmekte)

Alınan ürünün ilk 6 ay içerisinde herhangi bir kusuru ortaya çıkarsa ürün ayıplı mal sayılır ve tüketici istediği seçimlik hakkını kullanabilir. İspat yükümlülüğü satıcıdadır.

Yani ürünü servise yolladılar sizi arayıp tamir edileceğini bildirdiler tamiri reddedip, iade isteyebilirsiniz. Kusur olduğu netleştiği anda kabul etmek zorundalar. Tamir ederlerse THH'ye başvurarak hakkınızı alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…