Örnek olarak karnınıza bir bıçak saplandı diyelim çok kötü durumdasınız tam bayılırken bacağınıza saplanan bir bıçak sizi tekrar ayıltabilir mi? Karnınızdaki acıyı unutmanızı sağlayabilir mi? Yani ölmemek için daha çok acıya katlanıyorsunuz.
Dişin ağrıdığı zaman baş ağrısı diş ağrısını geçiriyor mu ? Tabiki hayır. Sadece o an şiddetli ağrı olan bölgen varken başka bir yere şiddetli bir darbe daha alırsan anlık oraya yoğunlaşırsın ama iki acıda dinmez.
Örnek olarak karnınıza bir bıçak saplandı diyelim çok kötü durumdasınız tam bayılırken bacağınıza saplanan bir bıçak sizi tekrar ayıltabilir mi? Karnınızdaki acıyı unutmanızı sağlayabilir mi? Yani ölmemek için daha çok acıya katlanıyorsunuz.
Bence mümkün, küçük bir örnek vereyim. Elime kaynar su dökülmüştü bir ara, acıdan uyuyamıyordum. Yanan elime değil de, yanmayan elimi buzlu soğuk suda bekletince, yanma acısını hissetmiyordum. (Tabi bu 5 dk sürüyordu, soğuk suyun etkisi geçince tekrardan yanma hissini hissediyordum). Çünkü soğuk suda elimi çok tutunca bildiğin acıyordu, ama yanma acısı adar kötü değil tabii ki