Acnelyse yüzü yakar mı?

Makaleler
1
Cildiyeden Cleocin T, Acnelyse 0.05 bir de antibiyotik hap verdiler. Cleocin ve antibiyotiği kullanıyorum, sivilceleri söndürüyorlar ama çıkmalarını durduramıyorlar. Acnelyse kremi bu havalarda sürmeye tırsıyorum, güneş var komple. Asit içerikli olduğunu ve yüzü soyup aşırı hassas hale getirdiğini söylüyorlar. Ne yapayım? Hava soğuyana kadar bekleyeyim mi yoksa bir güneş kremi alıp başlayayım mı sürmeye? Aranızda kullanan, tecrübe eden var mı? Teşekkürler.

Yüzüne çok az sürmelisin haftada 1 3 kere arası, geceleri sürmeni tavsiye ederim. Yüzü bir hafta içinde kızartıyor bayağı. Göz çevrene de sürme dikkat et. Uyumadan önce süreceksen en az 1 saat önce sürmeni öneririm. Ben daha önce biraz fazla sürerek kullandım yüzümü çok kızartınca bırakmıştım. Tekrar kullanmaya başlamayı düşünüyorum.

Yüzüne çok az sürmelisin haftada 1 3 kere arası, geceleri sürmeni tavsiye ederim. Yüzü bir hafta içinde kızartıyor bayağı. Göz çevrene de sürme dikkat et. Uyumadan önce süreceksen en az 1 saat önce sürmeni öneririm. Ben daha önce biraz fazla sürerek kullandım yüzümü çok kızartınca bırakmıştım. Tekrar kullanmaya başlamayı düşünüyorum.
Sivilcelere etkisi nasıl peki? Götürüyor mu?

@Clarence Morrow

Sivilceleriniz yoğunsa mecburen kullanabilirsiniz @cyberun 'un tavsiyelerine uyarak. Benim hiçbir zaman yoğun sivilcelerim olmadığı için yüzümü yakınca bırakmıştım. Sizde durum farklıysa dediğim gibi kullanabilirsiniz, çok sık sürmemeye dikkat edin yeter. Buna rağmen olumsuz etki görürseniz nemlendirici kremle telafi edebilirsiniz belki, siz de konuda buna benzer bir çözüm belirtmişsiniz zaten.

Bunun sivilce geçirmekten ziyade sivilce izini geçirmede kullanıldığını hatırlıyorum. Yüzündeki sivilce miktarı nasıl ve ne zamandır var? Yüzün dışında çıkıyor mu? Zamanında çok sorunlar yaşadığım ve doktora gittiğim için bu konuda bilgi birikimim oluştu bir miktar :)

@Clarence Morrow

Sivilceleriniz yoğunsa mecburen kullanabilirsiniz @cyberun 'un tavsiyelerine uyarak. Benim hiçbir zaman yoğun sivilcelerim olmadığı için yüzümü yakınca bırakmıştım. Sizde durum farklıysa dediğim gibi kullanabilirsiniz, çok sık sürmemeye dikkat edin yeter.
Yoğun değil, uzaktan belli olmaz bile. Alnımda 1-2 tane var şu an. Eskilerinin izi duruyor. Bir bakayım, biraz daha Cleocin T ile devam ederim. Fazla çıkarsa sürerim.

Bunun sivilce geçirmekten ziyade sivilce izini geçirmede kullanıldığını hatırlıyorum. Yüzündeki sivilce miktarı nasıl ve ne zamandır var? Yüzün dışında çıkıyor mu? Zamanında çok sorunlar yaşadığım ve doktora gittiğim için bu konuda bilgi birikimim oluştu bir miktar :)
1 senedir çıkıyor yaklaşık. Şu an yüzümde maksimum 3-4 tane vardır ama eskilerinin izi duruyor. Yüzümün dışında yok.

Bana doktor geceleri önce cleosin tyi sürüp 10 dakika bekleyip imex sürmemi söylemişti. Sabah kalktığımda da yıkıyorum yatağı biraz kirletiyor ama vücuda en az kimyasal girerek en etkili çözüm bu. Düzenli uygularsan 2 haftada farkı görürsün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı