Acronis imaj alma ve farklı bir bilgisayara aktarma

ultimix

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
esnaf
Merhaba
Acronis programında imaj alacağım. Ama aldığım imajı daha yeni bir bilgisayarda kullanacağım. Bunun için Acronis'in belli bir sürümünü mü kullanmam gerekiyor? Yani sürücü vb. yönünden sıkıntı çıkarmaması için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Yedek almadan önce sysprep yapman lazım. Yedek alacağın sisteme DeepFreeze vb kurma diğer bilgisayarlarda yedeği yüklesen de sistem açılmayabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba,

Windows 10'da bu pek sorun olmuyor aslında. Ama Windows 7 de bazı driverların bu işlem sırasında kaldırılması lazım. Windows 10 için microsft'un kendi imaj alma, üretme programı filan mevcut.

En kolayı Acronis, bu başka bilgisayara, farklı bilgisayara kurma işlemi için "Universal Restore" özeliği aktif edilmiş bir acronis medyası lazım.

Ref: System Restoration & Recovery - Acronis Universal Restore

Kolay gelsin.

Sysprep XP'den beri kullanılabilen bir metot. Windows'un kendi özelliği. Sysprep yaptıktan sonra Acronis imajı alması yeterlidir. İmaj alacağı için Shutdown Options kısmından Shutdown seçilmeli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sysprep XP'den beri kullanılabilen bir metot. Windows'un kendi özelliği. Sysprep yaptıktan sonra Acronis imajı alması yeterlidir. İmaj alacağı için Shutdown Options kısmından Shutdown seçilmeli.

Sysrep hangi aşamada yapılacak ? İmaj almadan önce yedek alınacak bilgisayarda mı? İmaj yapıldıktan sonra yedeğim kurulacağı bilgisayarda mı? Ayrıca dosyalar gitti benim amacım zaten yedekleri ile birlikte taşıyabilmek aman çok lazım şeyler var.

Son düzenleme:
Sysrep hangi aşamada yapılacak ? İmaj almadan önce yedek alınacak bilgisayarda mı? İmaj yapıldıktan sonra yedeğim kurulacağı bilgisayarda mı?
Yedek alınacak bilgisayarda. Programları kurduktan hemen sonra bitirirken Sysprep başlatıp bitince kapanacak şekilde ayarlıyorsunuz. Bilgisayarı tekrar açarken acronisten boot edip yedek alıyorsunuz.

Dipnot: Yedeği geri yüklediğiniz tüm bilgisayarlarda ilk kurulumu yapmanız gerekecek. PC adı vb girdiğiniz kurulum ekranı gelecek yedeği yüklediğiniz tüm bilgisayarlarda.

Yedek alınacak bilgisayarda. Programları kurduktan hemen sonra bitirirken Sysprep başlatıp bitince kapanacak şekilde ayarlıyorsunuz. Bilgisayarı tekrar açarken acronisten boot edip yedek alıyorsunuz.

Dipnot: Yedeği geri yüklediğiniz tüm bilgisayarlarda ilk kurulumu yapmanız gerekecek. PC adı vb girdiğiniz kurulum ekranı gelecek yedeği yüklediğiniz tüm bilgisayarlarda.
Bu iş gereksiz gibi geldi bana. Sanki sadece bir domain ortamında yapılması gereken bir şey gibi. Kişisel bilgisayarda niye yapılsın ki yada ben tam anlayamadım.

Bu iş gereksiz gibi geldi bana. Sanki sadece bir domain ortamında yapılması gereken bir şey gibi. Kişisel bilgisayarda niye yapılsın ki yada ben tam anlayamadım.
Hocam 3 amacı var:
1- Etki alanı sistemi işleyen şirketlerde kullanıcı adı karmaşasını çözüyor
2- Sistemin amacı Photoshop gibi ağır kurulumların yer aldığı bir sistem imajını 1 kere kurmak. Kurulumdan sonra her program tek tek kurulmuyor
3- Sürücü çakışmalarını önlemek için Sysprep yedek şart.

@feneresevdalı selamün aleyküm usta nasılsın bende hep Acronis hata veriyor öğretir misiniz syprep beraber hep bende olmuyor.
Merhabalar.
Acronis True Image 2021 kullanıcısıyım. Birçok defa imaj alıp yükledim çok işimi gördü.
Fakat en son imajımı nasıl olduysa 3 ayrı. Tib parçasına bölüp imajını almış. Bu üç dosyayı nasıl birleştirebilirim? Mevcut olanı recovery yapamıyorum. Hata veriyor.
Yani dosya ismi 'X' olsun back up sonunda x_1.tib, x_2.tib ve x_3.tib diye 3 parçaya bölünmüş durumda.
Yardımlarınıza ihtiyacım var.
Saygılarımla.
@feneresevdalı

Merhaba , @enginbey8108

Eğer x_1.tib dosyasını seçerseniz sorun olmaz, program otomatik olarak diğer dosyalara geçer ve işlemi tamamlar. Çok nadirde olsa .tib dosyaları bozulabiliyor, ozaman yapacak birşey kalmıyor.

Birden fazla .tib dosyasının olması sebebi, FAT32 alana yedek almaya çalışmışsınızdır, dosya boyutu limitine gelince bölmüştür veya yedek alma ekranında otomatik bölme seçeneği var (CD/DVD 'ye sığsın diye veya özel boyut) onlardan biri seçilmiş olabilir.

Kolay gelsin,

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı