Geçmişte yani yıl olarak 2008 2009 yıllarında Acronis True Image ile Windows yedeklerimi alığımı hatırlıyorum ve bu programla da Windows kurma işlerimde baya bir hafifletmişti. Şimdi sitesine gittim ve abudik gubidik şeyler var. Bir şey anlamadım ki, benim aklımda olan programa da hiç benzemiyor. Bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
Acronis sürekli güncellenen bir yazılım. Bu nedenle güncel sürümün, 10 sene önceki sürümü çağrıştırmaması normal. Ama temel mantık aynı. Yazılımı hala aynı amaç ile kullanabilirsiniz.
Yıllar önce hangisini kullandıysanız isterseniz onu, isterseniz yeni en son sürümü indirin fark etmez. Temel mantığı aynı. Arayüz de ki işlemler bazılarında daha basit bazılarında daha kaba dursa da temel mantık, "Backup"-"Recovery" işlemine dayanıyor. Yardıma ihtiyacınız olursa etiketlemeniz yeterli.
Teşekkür ederim. Evet benim zamanında kulanmış doluğum programın sürümü ve adı (Acronis True Image 2009 Home). Bu programla XP, Vista ve Windows 7'de problemsiz çalışmaktadır ama maalesef ki Windows 8 & 10'da uyumsuz. O yüzdendir ki ben de (Acronis True Image 2016) indirdim ve ücretsiz demo sürümü de mevcuttur. 10 gün kullanıma açıktır. Benim de işimi fazla fazla görmektedir.