Active Directory Hacking nedir?

Daha fazla  
Şu lanet siber güvenlik kursunda "active directory hacking" diye bir şey var, belki de en önemli kısım ancak anlamıyorum dostlar. Ben galiba bu işte berbatım. Bırakayım siber güvenliği çünkü benden bir şey olmaz. En önemli kısımlardan birini anlamıyorum ya. Anlatan Türkçe kaynak biliyor musunuz? Sanki zamanım boşa gitmiş gibi hissediyorum. Bir şey anladığım yok. Yeteneksiz birinin tekiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Active directory nedir ile başlarsak, Windows'un Domain Network'üdür diyebiliriz. Araştırma yaparsak aslında bu konunun pek de öneme binmediğini görebiliriz. Ama eğitim bulmak istiyorsan İngilizce kaynaklar tercih etmen her zaman daha iyi olacaktır. Çünkü siber güvenlik alanında maalesef güzel diyebileceğim pek Türkçe eğitim yok. Sana da öğrenmekte kolaylıklar diliyorum dostum biraz daha gayret gösterirsen kavrayacağına inanıyorum, iyi günler.

Active directory nedir ile başlarsak, Windows'un Domain Network'üdür diyebiliriz. Araştırma yaparsak aslında bu konunun pek de öneme binmediğini görebiliriz. Ama eğitim bulmak istiyorsan İngilizce kaynaklar tercih etmen her zaman daha iyi olacaktır. Çünkü siber güvenlik alanında maalesef güzel diyebileceğim pek Türkçe eğitim yok. Sana da öğrenmekte kolaylıklar diliyorum dostum biraz daha gayret gösterirsen kavrayacağına inanıyorum, iyi günler.
Az önce "The Cyber Mentor" adlı Youtube kanalından "Full Ethical Hacking Course - Beginner Network Penetration Testing (2019)" adlı videodaki "Active Directory Hacking" adlı kısmı izledim ve az da olsa anladım. Biraz daha üstüne gidersem tam olarak anlayacak gibiyim. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı