Çözüldü Actotray Başlangıç Uygulaması Virüs müdür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WxArTT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 13400F, RTX4060 Ti 16GB, DDR5 16GB 5600mhz, ASUS H610M-K, 1TB Kioxia Exceria G3+Toshiba 480GB HDD
Bilgisayarımda, görev yöneticisine girdiğim zaman Actotray ve Adobecollabsync adlı iki uygulama gözüküyor ve ikisinin de simgesi yok. Ayrıca bilgisayarımda herhangi bir Adobe uygulaması da yok. Bu uygulamaları Görev Yöneticisi'nin başlangıç bölümünde ilk defa görüyorum ve virüs olduklarından şüpheleniyorum. Çünkü 2 gün önce bilgisayarıma bir trojan bulaştı ve Anti-Virüs ile kaldırdım ama içim rahat değil. Eğer virüs ise nasıl silebilirim veya değilse bu uygulamaları nasıl kaldırabilirim, yardımcı olur musunuz?

Ek bilgi olarak bilgisayarıma birkaç gün önce bulaşan trojan "Tnega!ml" adlı bir virüstü ve yüksek ihtimal bir USB flash bellek üzerinden bulaştı. Ayrıca son 4 gündür McAfee, Malwarebytes ve Hitman Pro üzerinden tam tarama yapıyorum ancak virüsü sildiğimden beri herhangi bir tehdit bulunmadı.
Screenshot_4.png

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    52,8 KB · Görüntüleme: 33
Çözüm
Ancak hala Uygulamalar Görev Yöneticisi'nin başlangıç kısmında durmaya devam ediyor. Bu uygulamaların dosya konumunu nasıl bulabilirim veya bunları nasıl kaldırabilirim?
Bilgisayarımda, görev yöneticisine girdiğim zaman Actotray ve Adobecollabsync adlı iki uygulama gözüküyor ve ikisinin de simgesi yok. Ayrıca bilgisayarımda herhangi bir Adobe uygulaması da yok. Bu uygulamaları Görev Yöneticisi'nin başlangıç bölümünde ilk defa görüyorum ve virüs olduklarından şüpheleniyorum. Çünkü 2 gün önce bilgisayarıma bir trojan bulaştı ve Anti-Virüs ile kaldırdım ama içim rahat değil. Eğer virüs ise nasıl silebilirim veya değilse bu uygulamaları nasıl kaldırabilirim, yardımcı olur musunuz?

Ek bilgi olarak bilgisayarıma birkaç gün önce bulaşan trojan "Tnega!ml" adlı bir virüstü ve yüksek ihtimal bir USB flash bellek üzerinden bulaştı. Ayrıca son 4 gündür McAfee, Malwarebytes ve Hitman Pro üzerinden tam tarama yapıyorum ancak virüsü sildiğimden beri herhangi bir tehdit bulunmadı.Eki Görüntüle 1617773
Eskiden var mıydı uygulama?

Normalde Actotray, Adobe Acrobat'a ait, keza AdobeCollabSync de benzer şekilde Adobe servislerinden birine aittir, fakat isim kolaylıkla taklit edilebilir. Sistemde Acrobat yüklü mü?

Hayır herhangi bir Adobe uygulaması yüklü değil.
Ek: Daha önce başlangıç kısmında bu iki uygulama da gözükmüyordu.

Hocam bazen uygulamalar bugla orada kalabiliyor diye biliyorum eskiden Windows kullanırken başıma geliyordu ama tarama yapmasında fayda var.
Ancak kendisi daha önce de kurulu olmadığını belirtmiş, arta kalan junk files gibi bir durum olsa Autorun ile temizlenebilirdi belki ancak hiç kurulu olmayan bir programın adını başlangıç ekranında görmek bana pek normal gelmedi açıkçası.

Ancak kendisi daha önce de kurulu olmadığını belirtmiş, arta kalan junk files gibi bir durum olsa autorun ile temizlenebilirdi belki ancak hiç kurulu olmayan bir programın adını başlangıç ekranında görmek bana pek normal gelmedi açıkçası.

Görmemişim pardon hiç kurulu olmamışsa mantıksız bir durum o zaman.

Ben genellikle başlangıç kısmını zaman zaman kontrol ederim. Yine bir keresinde kontrol ederken bir anda ortaya çıktıklarını farkettim. Normalde umursamam ama bilgisayarıma virüs bulaştıktan sonra ortaya çıkmaları tesadüf gibi gelmedi ve emin olmak istedim.
Gönderdiğiniz rehberdeki RKill uygulamasını çalıştırdım, şuanda da ESET Online Scanner ve Kaspersky Virus Removal Tool uygulamalarını kuruyorum. Birazdan onları da çalıştırıp, sonuçları yollayacağım.
RKill sonuçları sanırım temiz:

Dosya Ekleri

• Rkill.txt
    1,8 KB · Görüntüleme: 33
Ben genellikle başlangıç kısmını zaman zaman kontrol ederim. Yine bir keresinde kontrol ederken bir anda ortaya çıktıklarını fark ettim. Normalde umursamam ama bilgisayarıma virüs bulaştıktan sonra ortaya çıkmaları tesadüf gibi gelmedi ve emin olmak istedim.
Gönderdiğiniz rehberdeki rkill uygulamasını çalıştırdım, şu anda da ESET Online scanner ve Kaspersky virus removal tool uygulamalarını kuruyorum. Birazdan onları da çalıştırıp, sonuçları yollayacağım.
Rkill sonuçları sanırım temiz:

Evet temiz gibi görünüyor RKill.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı