Adaletsizlik yüzünden filozof olmak

Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama, bir çoğumuz kendi hakkımızı aramak için koştururken filozof olmak üzereyiz. Bir kaç sene öncesine kadar bir çoğumuz upload download ms ping vs hiçbirini bilmezdik. Adamlar bize hakkımızı vermiyor diye elimizden gelse evimize hat döşeyecek duruma geldik. Önceden kimse ne ekonomi ne dolar ne euro bilmezdi, ben 15-16 yaşındayken dolar demek benim için televizyonlarda gösterilen kapalı çarşıda elinde telefon bağıra bağıra al sat diyen adamlar demekti. Başka bir anlam ifade etmezdi benim için. Ben ve arkadaşlarım için de. Ama şimdi 15-16 yaşındaki çocuğa bakıyorum, enflasyon, hiper enflasyon, devalüasyon falan konuşuyorlar. Ciddi ciddi tartışıyorlar bu konuları. Hepimiz hakkımız olanı almak için gereğinden fazla şey öğreniyoruz. Avrupada yaşayan ortalama bir genç bizim bildiğimiz bir çok şeyin yarısını bile bilmiyor. Çünkü bilmesine gerek yok. O işi bilen insanlar ona istediğini veriyor zaten.

Hocam iyi güzel çoğu kişinin zaten farkında olduğu durumu tekrardan konu açıp yazdın da. Filozof olmakla ne alakası var bunun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…