Adana'da Tutuklu Adam Hastaneden Kaçırıldı.

Adana’da, koronavirüs şüphesi nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden Yüreğir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen hükümlü Songül Beyazlat (31), eşi Onur Beyazlat (30) tarafından hastane önünden kaçırıldı. Polis, firari Songül ile eşi Onur Beyazlat'ı yakalamak için çalışma başlattı.(Gün geçmiyor ki tuhaf haberler çıkmasın.) :D

Kaynak;
Türkçe biliyor musun hocam? Yazıda tutuklu yazıyor. Tutuklu hastaneye getiriliyor oradan kaçıyor.
Kardeşim asıl sen Türkçe biliyor musun? Virüs şüphesi nedeniyle tutuklu bulunduğu hastaneden yazmışsın. Burada virgülden dolayı bir anlam karışıklığı var. Zaten yazıyı siteden kopyalamışsın bir de üzerinde oynama yapmışsın. @Alperen Maçka diye bir kişiyle yaptığımız kavganın nedeni de belli oldu. Siteye gidip baktım cezaevinin adını sildiğin için anlam karışıklığı olmuş. Buradan Türkçe hocana çok çok selamlar.
Can you speak turkish?
İngilizce konuşayım da havalı olayım. 😀 Çünkü ben bir ergenim.

Adana'nın çoğu yerinde insanlar kötü değiller. Çok uzun süredir (karantindan önce) keko diye tabir edilen insanlara bile rastlamıyorum.
Ben Seyhan ilçesinin Denizli mahallesinde oturuyorum, çok nadir olay yaşanıyor, ama ben yine de samimi olmamak şartıyla birkaç keko arkadaş edindim, yoldan geçerken tereddüt etmiyorum, kendimi güvende hissediyorum😁
Ama yine de ekstra güvenlik olsun diye eve yakın yerlere gidiyorsam yanıma çakımı da alıyorum😁

Kardeşim asıl sen Türkçe biliyor musun? Virüs şüphesi nedeniyle tutuklu bulunduğu hastaneden yazmışsın. Burada virgülden dolayı bir anlam karışıklığı var. Zaten yazıyı siteden kopyalamışsın bir de üzerinde oynama yapmışsın. @Alperen Maçka diye bir kişiyle yaptığımız kavganın nedeni de belli oldu. Siteye gidip baktım cezaevinin adını sildiğin için anlam karışıklığı olmuş. Buradan Türkçe hocana çok çok selamlar.

İngilizce konuşayım da havalı olayım. 😀 Çünkü ben bir ergenim.
Gerçekten çok üzücü. Verdiğimiz verginin yarısı eğitime gidiyor ama insanlar cümlenin tamamını okumaktan aciz. " Adana’da, koronavirüs şüphesi nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden Yüreğir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen" cümlesini anlayabilmek için 80 IQ oldukça yeterli. Virüs yüzünden tutuklanmamış, sevk edilmiş. Bir de hala savunuyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten çok üzücü. Verdiğimiz verginin yarısı eğitime gidiyor ama insanlar cümlenin tamamını okumaktan aciz. " Adana’da, koronavirüs şüphesi nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden Yüreğir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen" cümlesini anlayabilmek için 80 IQ oldukça yeterli. Virüs yüzünden tutuklanmamış, sevk edilmiş. Bir de hala savunuyorsunuz. Size acilen bir kitap edinip okumanızı rica ediyorum. Tabi okuma biliyorsanız.
Virüslü insanların hapse atıldığını sandığınıza göre medeniyetten uzak bir mağarada yaşıyor olmalısınız.
Anladım zaten fakat ilk okuyuşumda anlayamadım. Bak şu iki cümle arasında dağlar kadar fark var;
''Adana'da, koronavirüs şüphesi nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden, Yüreğir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen'' ve ''Adana'da, koronavirüs şüphesi nedeniyle, tutuklu bulunduğu cezaevinden Yüreğir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen''. Burada iki yere ayrı ayrı virgül koydum. Arkadaş hiçbir yere virgül koymamış. Anlam karışıklığı olmuş. Bu arada insanlara hakaret etmeyi bırakırsan sevinirim. Yoksa seni şikayet etmeyi deneyeceğim.

Anladım zaten fakat ilk okuyuşumda anlayamadım. Bak şu iki cümle arasında dağlar kadar fark var;
''Adana'da, koronavirüs şüphesi nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden, Yüreğir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen'' ve ''Adana'da, koronavirüs şüphesi nedeniyle, tutuklu bulunduğu cezaevinden Yüreğir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen''. Burada iki yere ayrı ayrı virgül koydum. Arkadaş hiçbir yere virgül koymamış. Anlam karışıklığı olmuş. Bu arada insanlara hakaret etmeyi bırakırsan sevinirim. Yoksa seni şikayet etmeyi deneyeceğim.
Virgül koymaya ihtiyaç duymamış çünkü virüs yüzünden hapise atılabilineceğini düşününen bir insan olacağını sanmamış. Birisi sizi uyarıyorsa körü körüne kendi düşüncenizi savunmayın. Dönün bakın. Tüm mesajlarıma kızgın atan birisinin beni şikayet edecek olması da ayrı konu.

Virgül koymaya ihtiyaç duymamış çünkü virüs yüzünden hapise atılabilineceğini düşününen bir insan olacağını sanmamış. Birisi sizi uyarıyorsa körü körüne kendi düşüncenizi savunmayın. Dönün bakın. Tüm mesajlarıma kızgın atan birisinin beni şikayet edecek olması da ayrı konu.

Koymak zorunda kardeşim. Hem nereden bileceksin? Zorunluluktan virüsü bulaştırmaması için hapse koyup virüsü bitince dışarı çıkarmayacaklarını? Koymak zorunda. Forumun ve Türkçenin kuralları böyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı