Adaptive Sync açılmalı mı?

Sarp Sert

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi sosyaller yeni bir sistem topladım ve monitörümde Adaptive Sync diye bir seçenek var, ekran kartım da RTX. Genelde FPS oyunları oynamaktayım. CS 2 PUBG vs. bu özelliği açmalı mıyım veya tam olarak ne işe yarar bu özellik? Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi sosyaller yeni bir sistem topladım ve monitörümde Adaptive Sync diye bir seçenek var, ekran kartım da RTX. Genelde FPS oyunları oynamaktayım. CS 2 PUBG vs. bu özelliği açmalı mıyım veya tam olarak ne işe yarar bu özellik? Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
Screen tearing denilen illeti çözmek için işe yarıyor; ancak FPS oyunları için kullanmanızı önermem.

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi Sosyaller yeni bir sistem topladım ve monitörümde Adaptive Sync diye bir seçenek var, ekran kartım da RTX. Genelde FPS oyunları oynamaktayım. CS 2 PUBG vs. bu özelliği açmalı mıyım veya tam olarak ne işe yarar bu özellik? Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Adaptive Sync G-SYNC ve FreeSync ikisini de destekleyen teknoloji. Görüntüdeki yırtılmaları önler ama gecikme süresi artar. Rekabetçi oyunlarda şahsen kapalı tutmanızı tavsiye ederim. Onun yerine RTSS programı ile oyunun FPS'ini monitörünüzün desteklediği FPS'in 2 3 FPS altına sabitleyin. Örneğin 240Hz monitörünüz varsa 237Hz gibi. Bunu yaparsanız Adaptive Sync açmış gibi olur zaten. RTSS ile Adaptive Sync aynı anda kullanabilirsiniz 1-1.5ms gibi bir gecikme farkı oluyor ama görüntünüz daha netleşir ve yırtılamalar azalır. YouTube videosu vardı bir tane direkt bunu test ediyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı