Adaptive Sync mi G-Sync destekli mi monitör alınmalı?

Bütçe
5000

Bay_T

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Gigabyte G25F1
5060 Ti ekran kartlı kasa aldım. Şu an eski bir monitör kullanıyorum. Yeni monitör alacağım ama Adaptive Sync mi alsam G-Sync mi karar veremedim. Çok bütçem Adaptive Sync olan monitörler daha ucuz sizce G-Sync'e çok da gerek var mı?

5060 Ti ekran kartlı kasa aldım. Şu an eski bir monitör kullanıyorum. Yeni monitör alacağım ama Adaptive Sync mi alsam G-Sync mi karar veremedim. Çok bütçem Adaptive Sync olan monitörler daha ucuz sizce G-Sync'e çok da gerek var mı?
ekran kartiniz iyi aslinda sync e gerek yok ucuz olani yapistirin

İkisi de aynı işlevi görüyor. G-Sync, NVIDIA tarafından sertifikalanmış. Adaptive Sync ise: Hem NVIDIA tarafından G-Sync sertifikalı, hemde AMD tarafından Freesync sertifikalı.

Sync için monitör almak yerine, kalitesine göre alın. Sırf Adaptive veya G-Sync var diye daha kötüsünü almayın. Monitör için konu açmayı unutmayın ayrıca.

Adaptive sync, Gsync ve Freesync'i de kapsayan üst isimlendirme. Adaptive sync, Gsync veya Freesync'ten biri varsa diğer teknolojiler de sorunsuz çalışır. Sadece sertifikasyon ve buna bağlı firmanın varsa istediği ekstra teknik yeterlilikler değişir.

Birkaç yerde G-Sync daha üstün falan diyorlardıda onun için merak ettim.

İkisi de aynı işlevi görüyor. G-Sync, NVIDIA tarafından sertifikalanmış. Adaptive Sync ise: Hem NVIDIA tarafından G-Sync sertifikalı, hem de AMD tarafından FreeSync sertifikalı.

Sync için monitör almak yerine, kalitesine göre alın. Sırf adaptive veya G-Sync var diye daha kötüsünü almayın. Monitör için konu açmayı unutmayın ayrıca.

Adaptive Sync, G-SYNC ve FreeSync'i de kapsayan üst isimlendirme. Adaptive Sync, G-SYNC veya FreeSync'ten biri varsa diğer teknolojiler de sorunsuz çalışır. Sadece sertifikasyon ve buna bağlı firmanın varsa istediği ekstra teknik yeterlilikler değişir.

Bir kaç yerde G-Sync daha üstün falan diyorlardıda onun için merak ettim.
NVIDIA'nın kendi esprileri olabilir belki (G-Sync Ultimate ile gelen Ultimate HDR gibi veya daha basit olarak G-Sync Pulsar.) ama günün sonunda Freesync bile HDMI 2.1 veya DP 1.4 kablonuz ve girişiniz varsa, G-Sync yerine aktif çalışabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı