Adata DDR4 (8GBX2) 3000MHz D41 Spectrix RGB RAM Nasıldır?

Forumdaki hangi arkadaşlar acaba senden başka pek örneği yok? Zaten içeride GPU her modelde aynı, markalar sadece soğutma bloğunu üretir, ek olarak da bazen hızaşırtmalı modeller oluyor o kadar. Palit, Galax gibi markalar sırf sen bilmiyorsun diye kalite eksikliği yaşamıyor, daha önce aynısı Gigabyte'da oldu sonra patlayınca herkes sustu, ASRock da buna dahil. Manli markasını savunan yok da hiçbir Palit ya da Galax kullanıcısının bu konuda sıkıntısı yok. Bilgi sahibi olmadığın konularda insanları yanlış yönlendirme.

Siz bilirsiniz.
Tek etken soğutma değil çekirdek hızları farkıda var gidin araştırın.

@Xaxvo Hocam Galax ve Palit ikisi de gayet kaliteli markalardır. 5 derece 2 FPS için de 400 TL verilmez içiniz rahat olsun. En doğru seçimi yapmışsınız. Güç kaynağına gelince yine o da çok kalitelidir. Yarı modülerliğe verdiğiniz öneme göre şu 90 lira daha ucuz fakat yarı modüler değil bu Da tercih edilebilir:
FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus
NZXT S340 Elite kesinlikle öneririm çok kaliteli kasadır. Ramler konusunda şunu öneririm:
XPG 16GB(2x8) Z1 Kırmızı 3000mhz CL16 DDR4 Ram (AX4U300038G16-DRZ)
Anakartı alırken de BIOS güncellemesi istemeyi unutmayın

Siz bilirsiniz.
Tek etken soğutma değil, çekirdek hızları farkı da var. Gidin araştırın.

Sizin çok sevdiğiniz MSI Gaming X GTX 1060'ın çalışma frekansları:

Palit GTX 1060 JetStream'ın çalışma frekansları:

Hız aşırtma modunu saymayın, çünkü adı üzerinde hız aşırtma. Aynısını Palit ile de yapabilirsiniz. Peki MSI kart 80 MHz daha yüksek frekansta çalışınca oluşan farkı size göstereyim mi?

Kaynak: Palit GeForce GTX 1060 Super Jetstream Review (Super Jetstream modelini incelemişler, sizin alacağınız model sadece Jetstream modeli. Ancak iki modelin soğutması aynı, sadece Jetstream modelinde yukarıda yazdığım gibi frekanslar biraz daha kısık. Yine de fark olmaz.)

Soğutmaya geçelim.

Palit, boşta 33 dB, yükte 38 dB ses çıkarıyor. Palit boşta 39 derece iken yükte 72 derece civarında.
MSI, boşta 33 dB, yükte 37 dB ses çıkarıyor. MSI boşta 38 derece iken yükte 65 derece civarında.
Kaynak: MSI GeForce GTX 1060 GAMING X Review

Guru3D gibi bir sitenin önerdiği bir modeli siz önermiyorsanız, siz kimsiniz? Neyi referans alarak böyle bir öneride bulunuyorsunuz? Ben yukarıya testleri koydum. Palit alınır mı? Alınır.

Testler sonucunda MSI model bir miktar daha önce, bu bir gerçek. Ancak bu fark fazladan 300-400 TL ödemeye değer mi? Değmez. Aynı fiyatta olsa MSI modeli almanızı önerirdim ancak böyle bir fiyat farkı varken alınmaz.

Ek: Galax konusuna girmek istemiyorum. Palit'i bilmemenizi anlayabilirim ancak Galax'a kötü bir firma olduğunu söylemek tamamen önyargıdır. İnternette der8auer adlı dünyaca ünlü hız aşırtma uzmanının Galax hakkındaki düşüncelerini okuyabilirsiniz. Galax HOF serisini araştırıp asıl oyuncu serisinin nasıl olması gerektiğini görebilirsiniz.

Ek 2: Asrock firmasını da gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
@Plyra Öncelikle detaylı yorumunuz için size-sizlere çok teşekkür ederim. Bütçemi çok aşmayacak şekilde bir sistem dizmeye çalışıyorken bütün her şeyi kafamda netleştirdiniz. Tercihim Galax veya Palit bu iki ekran kartından birinden yana olacak, ve size bir şey daha danışmak istiyorum, anakartın ekstra olarak fan çalıştırması gibi bir şey okumuştum nzxt s340 elite kasa 2 fanla geliyor, ben bu kasaya ekstra rgb olabilir olmayabilir dolar kuruna göre bütçeme göre karar vericem. Bu alacağım model ekstra iki fanı çalıştırır mı? Yani bu iki fanı bağlayabileceğim giriş var mı ana kartta? Yoksa bunun için ekstra bir aparat mı gerekiyor?

@DENlZ Hocam yarı modüler modüler olmasının benim için önemi açık söylemek gerekirse yok, sistemi güzel ve sağlıklı bir şekilde beslesin yeter, gördüğünüz üzere ramler RGB olacak eğer olursa anakart desteklerse kasa fanlarının iki tanesini daha RGB olarak ayarlamak istiyorum. Bunları sağlıklı ve güvenilir bir şekilde besleyecek PSU olsun bana yeter. Bir de önerdiğiniz ram ile benim almak istediğim ram arasında ne gibi farklılıklar bulunuyor açıklar mısınız?

O zaman verdiğim linkteki PSU'yu alarak 90 TL kar edebilirsiniz yarımodülerlik sadece daha rahat kablolama içindir performansa etkisi yoktur. Önerdiğim Ram ile almak istediğiniz ram teknik olarak tamamen aynıdır. Fakat sizin almak istediğiniz ram RGB'dir. Fiyat olarak ise önerdiğim Ram 200 TL civarı daha ucuzdur.

AB350 Pro4 anakartta 3 tane kasa fanı takma girişi var. 4 fan takmak istiyorsanız çoklayıcı kullanmanız gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…