Adata Legend 700 M.2 SSD kendi kendine bozuldu

0phena

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
ADATA Legend 700
Anakart
MSI A520M-A PRO
Hocam, dün öğlen saat 14.00–15.00 civarında bilgisayarımda oturmuş arkadaşımla League of Legends oynuyordum. Klasik bir RX 6600 XT'li sistemim var. Bir adet hard disk ve bir adet M.2 SSD kullanıyorum. Hard diskin modelini hatırlamıyorum fakat M.2 SSD'm Adata Legend 700 modeli.

League of Legends oynarken bilgisayar bir anda dondu ve Windows başlangıç onarma ekranına attı. Daha sonra ChatGPT yardımıyla bilgisayarı düzeltmek için bazı işlemler denedim. Windows 10 indirip onarım yaptım fakat sorun yine düzelmedi. Bunun üzerine doğrudan format atmaya karar verdim.
Format ekranında HDD dışında herhangi bir disk görünmüyordu. O an çok dikkat etmemiştim; Windows'u HDD'ye kurup devam ettim. Bilgisayar açıldıktan sonra fark ettim ki SSD görünmüyordu. Biraz kurcaladım, disk yönetimi kısmına baktım fakat orada da SSD yoktu. BIOS'a girdim, orada da görünmüyordu.

Daha sonra bilgisayarın içini açtım, SSD'yi anakarttan söktüm ve hassas bir şekilde temizlemeye çalıştım. Biraz pipetle SSD'nin takıldığı M.2 yuvasına üfledim ve tekrar yerine taktım. Bu sefer SSD üzerindeki kırmızı ışık yanıp söndü ve BIOS'ta SSD göründü. Ancak kısa bir süre sonra tekrar bağlantı koptu.
Yine tam oturmamış olabilir diye SSD'yi söküp tekrar taktım fakat bu sefer hiç algılanmadı. SSD'nin üzerindeki kırmızı ışık sürekli yanıyor fakat BIOS'ta görünmüyor.
Benim merak ettiğim şey şu:
Bu durum normal mi? SSD doğrudan bozulmuş olabilir mi, yoksa tamir edilebilecek bir şey mi? Nasıl halledebilirim, çözüm önerileriniz var mı?

SSD: Adata Legend 700.
Anakart: MSI A520M-A Pro.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı