Çözüldü Adata Legend 700 SSD dosya kopyalarken hız 0'a düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TechnoKing

Kilopat
Daha fazla  
Adata Legend 700 SSD ile dosya kopyalarken hız bir anda 0'a düşüyor ve diğer her şey çok yavaşlıyor. CrystalDiskInfo'nun ekran görüntüsünü de bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-14 131851.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-14 131851.png
    65,8 KB · Görüntüleme: 10
Çözüm
Selam hocam, SSD üzerinde DRAM yokmuş maalesef, DRAM'i bir kontrolcü gibi düşünebilirsiniz. Ben de bir zamanlar DRAM'i olmayan GeIL marka bir SSD kullanmıştım ve aynı sorunları yaşadım, sorunun kaynağı da bu aslında. Sırf bundan dolayı çok kez mavi ekran almışlığım da var ayrıca. Ana sebebi DRAM olmaması.
Selam hocam, SSD üzerinde DRAM yokmuş maalesef, DRAM'i bir kontrolcü gibi düşünebilirsiniz. Ben de bir zamanlar DRAM'i olmayan GeIL marka bir SSD kullanmıştım ve aynı sorunları yaşadım, sorunun kaynağı da bu aslında. Sırf bundan dolayı çok kez mavi ekran almışlığım da var ayrıca. Ana sebebi DRAM olmaması.

Çözüm

Bunu düzeltmenin bir yolu yok sanırım, çok teşekkür ederim hocam, sağ olun.

Bunu düzeltmenin bir yolu yok sanırım, çok teşekkür ederim hocam, sağ olun.
Maalesef yok hocam, fabrika çıkış olarak DRAM koyuluyor veya koyulmuyor, üreticiye bağlı şeyler. İyi Sosyaller dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı