Yeni almış olduğum HP cs1011nt cihazımda bulunan intel optane 16gb belleği kaldırarak Adata XPG SX8200 Pro 512GB ile güçlendirmek istedim. SSD'nin okuma yazma değerleri M.2 PCIe 3500-2300MB/s civarında test değerlerimde write kabul edilebilir olsa da read değeri baya düşük. Sanki 2000 mb/s duvarı var ve buna takılıyor gibi. BIOS ve cihipset dahil tüm güncellemeleri yaptım win10 versiyon 1809. Sıkıntı nerden kaynaklanıyor olabilir?
Belki SSD'yi taktığınız slot Pci 3.0 x4 olmayabilir. Eğer durum böyleyse hız sınırlarına takılabilirsiniz. Biraz baktım ama slotun ne olduğunu bulamadım. Bunu öğrenmenin bir yolu var mıdır bilmiyorum. Aklıma gelen en mantıklı sebep bu. Pci 3.0 x4 m2 yuvası olduğunu bildiğiniz başka bir bilgisayar varsa orada deneyebilirsiniz. Eğer sorun laptoptan kaynaklıysa bunu rahatlıkla görebilirsiniz.
Pci express arayolunun hızlarını fotoğrafta görebilirsiniz.
Cevap için teşekkür ederim.Kullanılan anakarta ilişkin veri bulamadım nette; ögrenebilecegimiz herhangi bir yazılım var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?