Adata SSD araçları yüklenmeli mi?

XLlonKJEE

Kilopat
Benim Adata SU630 480GB SSD'm var.(2 yıldır kullanıyorum) ben Adata'nın sitesine girdiğimde drivers & manuals diye bir kısım var içindede birkaç driver var sanırım? Bunlar nedir?

Bunlar nedir? Nasıl yüklenir? Gerek var mı?
Ayrıca Adata SSD toolbox programının içinde bu tip taramalar var, ingilizcem olmadığı için anlamadım bunlar nedir? Gerek var mı?

Güncel sürücüler tabii ki yüklenmeli. Aygıt yöneticisine girip disk Sürücüleri-SSD sağ tık-özellikler-sürücü sekmesinin ekran görüntüsünü atar mısınız? Ayrıca attığınız resimlere de açıklık getireyim. En üstteki Diagnostic Scan SSD'de bir sorun varsa onu tanılamak için kullanılır. Quick Diagnostic Scan sekmesini hızlı tarama, Full Diagnostic Scan sekmesini ise kapsamlı tarama olarak düşünebilirsiniz. Utility kısmında SSD'nin mevcut yazılım sürümlerini ve varsa hata loglarını görürsünüz. System Optimization kısmı ise iki adet mod mevcut. Standart mod adından da anlaşılacağı üzere SSD'nin klasik ayarlarını kapsar. Advanced yani gelişmiş modda ise ayarları kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

İşinize yaradıysa çözüm olarak işaretlerseniz memnun olurum.

Son düzenleme:
Hocam bunların ne olduğunu sormuştum ben ama?
Ayrıca SSD güncellemeleri yapınca içindeki dosyalar gidiyormuş sanırım.

Hocam bunların ne olduğunu sormuştum ben ama?
Ayrıca SSD güncellemeleri yapınca içindeki dosyalar gidiyormuş sanırım.

Eki Görüntüle 1142227

Hayır güncelleme esnasında içerisindeki dosyalarınıza hiçbir şey olmaz merak etmeyin. SSD sürümünüz 2006 gördüğünüz gibi. Bakayım daha güncek sürümü var ise link atacağım.

Hayır güncelleme esnasında içerisindeki dosyalarınıza hiçbir şey olmaz merak etmeyin. SSD sürümünüz 2006 gördüğünüz gibi. Bakayım daha güncek sürümü var ise link atacağım.

Bazen SSD donmaları oluyor zaten kronik sorunlu olduğu için oluyor dedim ama SSD güncellemesinden de sanırım bu sorunlar oluyormuş.

Bazen SSD donmaları oluyor zaten kronik sorunlu olduğu için oluyor dedim ama SSD güncellemesinden de sanırım bu sorunlar oluyormuş.

Doğru evet biraz araştırdım kronik sorunlu olduğu yazıyor. Ama yine de Firmware güncellemesi yapılmalı. Gerekli yazılım SSD Toolbox kendi sitesinde var, artık yapıp yapmamak size kalmış hocam.

Peki bu "Scan" kısmındakiler nedir?

Diagnostik kelime anlamı olarak "tanılama, teşhis etme" anlamına gelmektedir. Kelime anlamından da anlaşılacağı gibi diagnostik cihazlar, sürücü üzerinde tanılama işlemleri yapar. Alttaki seçenekler ise üst mesajda da dediğim gibi Quick =Hızlı, Full =Kapsamlı-Tam. Yani ikisini de kullanabilirsiniz. Antivirüs taraması gibi düşünün, hızlı tarama tam tarama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…