Adata SU630 240GB SSD test sonucu nasıl?

Evet dostum kronik sorunlu. Ne gariptir ki 1,5-2 ay kadar bir süre 20-30 MB okuma yazma hızında kullandım. BİOS'a yeni bir güncelleme gelmişti güncelledim. Şimdi 3 haftadır okuma yazma hızı normal. BİOS güncellemesinin okuma yazma hızına bir etki edeceğini düşünmüyorum. İşte kafasına göre dalgalanmalar yaşıyor. Bak 2 ay önceki test ve 2 hafta önceki test.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz SSD ölmüş 3-4 senedir kullandım HDD daha yüksek yazma hızı var.

Okuma hızı 538mb/s, yazma hızı 30.5mb/s çıkmış. Evet maalesef sorun büyük ihtimalle SSD kaynaklı. Yazma hızının okuma hızına yakın çıkması gerekiyordu.
Sistemi alalı 2 hafta oldu ilk hafta sorunsuz çalışıyordu sistem kitlenme yoktu ama 1 haftadır devam ediyor. Umarım sorun SSD kaynaklıdır çünkü ekran kartı ve işlemci daha değerli.

Bende BİOS güncellemesi yaptıktan sonra bu sorun meydana geldi zaten. Sistem normal çalışıyordu BİOS güncelledim sistemde kilitlenmeler meydana gelemeye başladı. Umarım sorunun kaynağı SSD'dir
Ne kadar süredir kullanıyorsunuz SSD ölmüş 3-4 senedir kullandım HDD daha yüksek yazma hızı var.
Sistemi toplayalı 2 hafta oldu yani 2 haftalık.

Bende BİOS güncellemesi yaptıktan sonra bu sorun meydana geldi zaten. Sistem normal çalışıyordu BİOS güncelledim sistemde kilitlenmeler meydana gelemeye başladı. Umarım sorunun kaynağı SSD'dir
Sorun SSD hiç merak etme. Bende ise şöyle oldu. Sistem normal bir şekilde aç kapa aç kapa çalışıyordu (elektrik kesintisi, bilgisayara program ekleme kaldırma vs. yoktu). Sonra bir gün bilgisayar 4-5 dakikada açıldı. Her şey yavaş derken her şeyi güncel tutayım diye düşündüm. Bütün driverları güncelledim. En son BİOS kaldı. Onu da güncellediğimde sorun düzeldi. 3-4 gün sonra tekrar başladı. Böyle böyle 1,5-2 ay kadar bu sorunu çektim. Yeni güncelleme gelmiş. Dedim güncelleyeyim yine 3-4 gün sonra bozulacak hızı zaten. O gün bugündür 2-3 hafta geçti daha tık yok. Her güncellemede bu da kafasına göre böyle dalgalanıyor.

Umarım dediğin gibidir. Peki SSD yazılımını güncelleyeceğim ama bunu ADATA'nın sitesindeki SSD toolBox'u indirip mi güncelleyeceğim ?

Ben 1.5 senedir kullanıyorum. Sanırım benimki içinde durum aynı. Ama çokta rahatsız etmedi.

Son düzenleme:
Umarım dediğin gibidir. Peki SSD yazılımını güncelleyeceğim ama bunu ADATA'nın sitesindeki SSD toolBox'u indirip mi güncelleyeceğim ?
SSD yazılımını güncellemeye ben de niyetlendim ama pek üstüne düşmedim. Bilmiyorum.

SSD'nin yazma hızı HDD'den daha yavaş.

Firmware güncellemesi yapar mısın?
Firmware güncellemesi yapacağım ama windows SSD'ye yüklü yani bu SSD'den başka disk yok pcde. Güncelleme yapınca uyarı veriyor. Güncelleme yaparsam acaba windows silinir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…