Adata SU630 deneyimleriniz?

nazzywest

Megapat
Merhabalar Adata SU630 240 GB modelini indirim de yakaladım ve aldım ve sonra forum da gezerken kronik problemleri olduğunu gördüm kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Çok bir problem yaratır mı acaba?

Merhabalar Adata SU630 240 GB modelini indirim de yakaladım ve aldım ve sonra forum da gezerken kronik problemleri olduğunu gördüm kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Çok bir problem yaratır mı acaba?
Ben de iyi bir indirime denk getirip aynı ürünü satın aldım kardeşim. Herhangi bir sorun yaşamadım henüz. Belki de benim kullanım süren ve sıklığım o sorunu tetikleyecek kadar aktif değildir. Ama aldığım fiyata göre doğru seçim yaptığımı düşünüyorum.

Ben hiç sorun yaşamadım. İkinci bilgisayarım için almıştım 2 yıl oldu. Günlük veri trafiğim 20GB civarında. Ana bilgisayarımda veri trafiğim günlük 100GB'ı aşıyor, bu yüzden güvenip ana PC'ye bağlamadım ama sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hiç sorun yaşamadım. İkinci bilgisayarım için almıştım 2 yıl oldu. Günlük veri trafiğim 20GB civarında. Ana bilgisayarımda veri trafiğim günlük 100GB'ı aşıyor, bu yüzden güvenip ana PC'ye bağlamadım ama sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Ciddi kullanımlarda ısınma ve dolayısı ile yavaşlama sorunundan bahsedildiğini gördüm ben genel olarak. Ona dikkat edin. Dediğim gibi belki de kullanım yoğunluğu kronik olarak bahsedilen sorunu ortaya çıkarıyor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ciddi kullanımlarda ısınma ve dolayısı ile yavaşlama sorunundan bahsedildiğini gördüm ben genel olarak. Ona dikkat edin. Dediğim gibi belki de kullanım yoğunluğu kronik olarak bahsedilen sorunu ortaya çıkarıyor olabilir.
Isınma donma vb. sorunlarla karşılaşmamak için soğutma sistemimi her zaman iyi ayarlarım, kasa bakımımı da muntazam 6 ayda bir yaparım. Dizüstü bilgisayarımda öyle masaüstünde de öyle. Bir de 3 kuruşa 5 köfte beklememek gerek. Ucuz ürün alıyorsan düzgün bakıp iyi standartlarda kullanacaksın. Eşeğe biner gibi SSD kullanmak isteyenler buyursun Samsung 970 veya 860'lar var, on numara kaliteli ürünler. Feryat figan etmeden önce bunu da düşünmek gerek. Bu yüzden her platformda şikayet edenlere pek prim vermiyorum.

Isınma donma vb. sorunlarla karşılaşmamak için soğutma sistemimi her zaman iyi ayarlarım, kasa bakımımı da muntazam 6 ayda bir yaparım. Dizüstü bilgisayarımda öyle masaüstünde de öyle. Bir de 3 kuruşa 5 köfte beklememek gerek. Ucuz ürün alıyorsan düzgün bakıp iyi standartlarda kullanacaksın. Eşeğe biner gibi SSD kullanmak isteyenler buyursun Samsung 970 veya 860'lar var, on numara kaliteli ürünler. Feryat figan etmeden önce bunu da düşünmek gerek. Bu yüzden her platformda şikayet edenlere pek prim vermiyorum.
Teşekkürler 6 aylık bir bakımdan bahsettiniz neler yapıyorsunuz bakım da peki merak ettim

Teşekkürler 6 aylık bir bakımdan bahsettiniz neler yapıyorsunuz bakım da peki merak ettim

Kablolamayı kontrol ederim desktoplarda, termal macunu değiştiririm, fanların tozunu pisliğini alırım fırçayla, tüm parçaları sökerim anakart kalır, fanların akış kontrolünü yaparım en son işlemciyi çamaşır suyuna yatırırım biter :)

laptoplarda sabit yılda bir macun değişimi, fanların temizliği, ram soketleri kontrolü, bir de voltaj kontrolü. bu kadar. Bakım işlerini anti-statik fırçayla yapıyorum bu arada anakartı falan öyle hallediyorum

Haklısınız. Ben de bir yerde bu şekilde düşünüyorum. Sonuçta 169 TL ye aldığım bir SSD. Ve şahsi düşüncem fazlasiyla işimi görüyor. Bir önceki bilgisayarımda 970 Evoplus kullanıyordum. Fakat verilen fiyat kapsamında değerlendirilirse fazlasıyla tatmin ediyor. Şahsi görüşüm.

Moderatör, kelimemde değişiklik yapmış. Ben eşşeğe dedim, vurgulu bir kelimeydi o :) eşeğe olarak düzeltilmiş, can sağ olsun. :D Doğrusu "eşşeğe" dir. Ş harfi ne kadar uzatılırsa anlam o denli kalıcı olacaktır :) saygılar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı