Adata SU650 Düşük Hız Sorunu

Erdem54

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, dün Adata SU650 model SSD aldım 120GB modeli. Yalnız sorun şu ki SSD'den tam verim alamıyorum. SATA 2.0 olarak bağlı ancak yine de vermesi gereken değerler 250MB/sn olması gerekirken oranlar aşağıdaki gibi. W10 Pro kurdum sıfırdan değişmedi, Anakart üzerinde portu değiştirdim aynı kaldı sata kablosunu değiştirdim yine aynı kafayı yiyeceğim. Zaten Samsung HDD'de 100MB/sn değerler alıyorum böyle değerler alacaksam SSD takmanın ne anlamı kaldı ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet en az 250MB değerler alman gerekiyor, sistem bileşenlerini yazabilir misin?

Intel Xeon X5450 @ 3.0GHz / Asus P5G41T-M LX3 DDR3 / Asus GTX 750Ti STRIX 2GB 128Bit / Kingston 8GB DDR3 1333MHZ RAM / WD 3.5" 500GB 7200RPM / Adata SU650 120GB SSD

Biraz araştırdım da bir konu dışında başka bir kaynak bulamadım, linkini bırakıyorum buraya bi bakıp yaptığı şekilde denemeye çalışırsın. Çözüme ulaşmışlar sende de çözülür umarım.

Maalesef burda ki çözümleri denemiştim işe yaramamıştı...

Arkadaşlar BIOS üzerinden SATA Configuration bölümüne gelip AHCI modu devreye sokalım. Ardından temiz bir kurulum gerçekleştirelim, sistemin geri kalanında farkı bir darboğaz unsuru yoksa 230MB üzeri okuma - yazma oranlarına çıkacaktır; en azından SU650 modeli için bunu söyleyebiliriz.
Son olarak ADATA'nın Box yazılımı ile Firmware sürümünün güncel olduğundan emin olalım.

SATA2 3GB/s

Maalesef anakart AHCI mod desteklemiyor. Aldığıma pişman oldum.. Modeli ise, P5G41LX3

Kötü olmuş gerçekten Keşke satın almadan önce bizlere danışma yolunu tercih etseydin.
AHCI mod olduktan sonra SATA2 bile kullansan farkı hissederdin. Veriye ulaşım için aynısını söyleyemesem de; şuan veri okuma ve yazma değerleri standart bir HDD'den öteye gidemez, yer yer geri bile kalabilir

Ama üzülme - ileriye yatırım olur. Yeni bir sistem dizmek için bahane olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…