ADATA SU650 Düşük Performans Sorunu

osmanozturk

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba. Forumdaki arkdaşların tavsiyesiyle birkaç gün önce ADATA SU650 sipariş verdim ve az önce elime ulaştı. Taktım ve disk yönetiminden bölüm oluşturdum. Daha sonra DiskMark kurdum ve değerleri test ettim (sonuçlar aşağıda). Sata 2 portundan taktığım için performans düşüşü olacağını biliyordum. Ama yine de Sata 2'nin maksimum değerleri olan 300mb/s civarlarında okuma hızı bekliyordum. Sizce de az değil mi? Sorunun nereden kaynaklandığını bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bir de bir konuda daha iyi performans için Sata modunu AHCI'ye alın demişti, aldım. Fakat Boot ederken sorun çıktı ve sistem kendini resetledi. IDE'ye alınca birkaç hata ile beraber açıldı. Sebebi nedir? Görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana normal gibi geldi.. Bende de SATA 2 hızında 860 EVO ile bu değerlere yakındı.

Arkadaşlar 3GB/s port kullanıyorsanız bu SSD ile alabileceğiniz en yüksek okuma - yazma değerleri; AHCI mod ile 270 okuma - 260 yazmadır. Bundan öteye kolay kolay gitmez.
Problem yaşamamak adına; format öncesi SATA Configuration ayarlarımızı IDE moddan AHCI moda çekip öyle kurulumu başlatabiliriz. Problem yaşıyorsak da masaüstü üzerinden de AHCI sürücüsünü devreye sokabiliyoruz, aratırsanız direkt olarak karşınıza çıkacaktır.

ADATA SU650 240GB - M5A78L SATA2 3GB/s

İşlem sırasında sistemi kullandığım için bazı değerlerde dengesizlik olabilir ancak %90 göründüğü gibidir maksimum alabileceğiniz değerler; ilgili şartlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…