Pirateinthesky
Megapat
- Makaleler
- 1
6502 Yasalı Tüketiciyi Koruma Kanununda, ayıplı maldan sorumluluk kısmında, Madde 10'da şu yazmaktadır: "MADDE 10 # (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir."Benim bildiğim ilk 14 gün koşulsuz iade hakkın var, daha sonrasında ise servisin alacağı karara göre değişim ya da iade işlemi yapılıyormuş. Bence servisten gelen cevabı beklemenizde fayda var.
14 gün içinde iade olur. 14 gün geçerse garanti başlar.İadeyi sadece ilk 14 gün içerisinde yapabilyorlarmış! Kanunu reddedip duruyorlar, açıkçası ürün gelmeden hakem heyetine başvursam mı acaba?
Evet, servise yollamış.
O anlamda öyle ama, ben yasal haklarımı kullanarak iade etme hakkım var. Ki Amazon. com.tr satıcısından alınan ürün bozuksa 1 yıl geçse bile iade aldıklarını söylemişlerdi. Ama hepsiburada 6 aya bile tenezzül etmiyor.14 gün içinde iade olur. 14 gün geçerse garanti başlar.
Benim bildiğim ayıplı olup olmadığına şu aşamada servis bakıyor. Servis raporunda ürünün arızalı olduğunu belirtip gerekli raporu hepsiburada'ya yolluyor devamında iadeniz gerçekleşiyor veya başka cihaz veriyorlar.6502 Yasalı Tüketiciyi Koruma Kanununda, ayıplı maldan sorumluluk kısmında, Madde 10'da şu yazmaktadır: "MADDE 10 # (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir."
Firma bunu seve seve kabul edecek, ama nerede!
Merhaba, bu arada bende EVO 860 aldım, Windows kurdum, sizce başka neler yapayım performans artışı için? Program falan indirmeme gerek var mı?Arkadaşlar cayma hakkı süresi dahilinde satıcıya başvuru yapmazsanız ilerleyen süreçte ilgili ürünün garantisinden sorumlu Türkiye distribütörü veya ithalatçı servislerine danışmak durumunda kalırsınız.
Onlardan 20 günlük süre zarfında gelen olumsuz geri dönüş neticesinde THH'ye başvurabilirsiniz.
Bu bağlamda ürünü servise gönderirkenki kargo fişlerinin resmini bile saklayın, delil dolarak başvuru sayfasında kullanırsınız.
Servis size; donma problemi yaratmayan veya BIOS menüsünde sorunsuzca tanımlanabilen - okuma yazma hızları düzgün bir alet gönderirse ne ala ancak sorun devam ederse THH ile hakkınızı söke söke alabilirsiniz. Daha önceden disk bozuldu ve veri kaybı yaşadıysanız; satıcı sağlam ürün yollamış olsa bile paranızı geri alabilirsiniz.
Yerinizde olsam "Veri kaybı yaşadım ve maddi manevi zarara uğradım". Bir daha bu ürüne güvenemem, değişimi asla kabul etmiyorum şeklinde ifade bildirirdim. Yalan veya doğru fark etmez, veri kaybı tehlikesiyle yaşamak zorunda değilsiniz.
Samsung Magician ile Frimware güncellemesi yapmanız yeterli.Merhaba, bu arada bende EVO 860 aldım, Windows kurdum, sizce başka neler yapayım performans artışı için? Program falan indirmeme gerek var mı?
Bu kadar degil mi?Samsung Magician ile Frimware güncellemesi yapmanız yeterli.
Güncel bir anakart kullanıyorsanız Windows 10 uyumlu en güncel SATA kontrolcü sürücüsünü elle indirip kurun, yoksa Windows Update'leri tam olarak almaya gayret edin.Merhaba, bu arada bende EVO 860 aldım, Windows kurdum, sizce başka neler yapayım performans artışı için? Program falan indirmeme gerek var mı?
Iyi mi sizce?Güncel bir anakart kullanıyorsanız Windows 10 uyumlu en güncel SATA kontrolcü sürücüsünü elle indirip kurun, yoksa Windows Update'leri tam olarak almaya gayret edin.
Firmware güncellemesini Samsung Disk Sihirbazından kontrol edebilirsin. HD Tune ile anlık droplar olmadığını kontrol et hepsi bu.
Tabi bir de; performans artışı elde etmeye çabalamadan önce vaat edilen performansa erişip erişmediğini - sahip olup olmadığını kontrol edebilirsinVaat edilene sahipsen hiçbir ek çaba içerisine girmene gerek yok.