Adata SU650 vs XPG Spectrix S40G

NateOnline

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize iyi geceler ve bu zor dönemde sağlıklar diliyorum.
Konuya hafif değinip konu başlığındaki soruma geleceğim. Bir sene önce kadar kendime bir sistem topladım ve bütçe kısmında biraz sıkıntım olduğu için işlemcim ve ekran kartı gibi önemli bileşenlerden kısmamak adına sistemime bir depolama alanı eklemedim. Bunun yerine eski bilgisayarımın HDD'sini kullanmak adına taktım. Şu an kullandığım HDD gerçekten çok eski. Bilgisayarımın açılması bile dakikalar sürüyor haliyle bu eskiliğinden dolayı sistemimi kullanırken takılmalar yaşıyorum programlardan yanıt alamam vb. gibi. Artık bu durum canımı daha fazla sıkmaya başladı tabii yine haliyle oyunlar oynarken HDD'nin yeterli okumayı yapamamasından dolayı FPS düşmesilarda yaşıyorum. Bu yüzden ilk önce Windows ve birkaç günlük kullanım için gerekli programları kuracağım bir SSD almak istiyorum. Daha sonrasında ilerleyen zamanlarda ekstra olarak 1TB boyutunda yeni bir HDD alacağım zaten. Şu an önceliğim SSD, soruya gelecek olursa başlıkta yazdığım gibi. 240 GB SSD Windows ve günlük kullanım için kullandığım programları kurmam için yeterli olacaktır. Bu yüzden bir SSD almak istiyorum fakat M.2 SSD'mi alsam yoksa normal bir SSD'mi alsam bunun kararını verebilmiş değilim. Ürünün fiyat performans ürünü olması benim için önemli bir husus şu anda. Anlattığım konuda Adata SU650 240GB SSD almam mı daha mantıklı olur, yoksa XPG 256 GB Spectrix S40G almam mı daha mantıklı olur? Windows ve günlük kullanım programlar için söylediğim M.2 SSD veya M.2 SSD'ler fazla ve maddi açıdan israf mı olur? Normal bir SSD alsam yeterli olur mu? Teşekkür ediyorum şimdiden değerli yorumlarınız için, verdiğim örnek ürünler haricinde hemen hemen aynı fiyat aralığında fiyat performans ürünü önerilerinizi bekliyorum. Gerekli görüldüğü takdirde kullandığım sistemim imzam da mevcut durumdadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA SSD günlük kullanım için fazlasıyla yeterli olacaktır ancak sık sık büyük boyutlu dosya aktarımı yapıyorsan M.2 daha iyi bir tercih olacaktır.

XPG Spectrix S40G modelinin RGB ışıklandırmasına aldanma ve RGB ışıklar SSD'nin ısınmasına neden olup performansı düşürüyor. Sadece oyun odaklı SSD almak istiyorsan NVMe ile SATA SSD'ler arasında fiyat farkına değecek aşırı bir performans farkı yok render, Photoshop, çizim uygulamaları gibi işlerle uğraşıyorsan NVMe SSD fiyatının hakkını verir. Oyun için kaliteli bir SATA SSD işini görür hem de aynı fiyata NVMe SSD'ye göre daha yüksek kapasiteli bir SSD almış olursun. Bu arada Adata SU650'yi de önermiyorum. Samsung 860 Evo, Crucial BX500, Kingston A400 gibi modeller önerebilirim bunlar arasında fiyatı en yüksek olan Samsung ama yıllarca sorunsuz kullanırsın. Yine bütçene göre seçim yapmak sana kalmış.

Öncelikle tüm yorumlar için teşekkür ederim.

@batuone Önerdiğiniz markalar arasında Crucial ve Kingston ürünlerini inceledim. Crucial 540/500 değerler verirken Kingston 500/350 değer veriyor. Crucial tercih etmek daha mantıklı değil mi bu bağlamda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…