Adata SU800 SSD Problemi

Dostum HDD Tune yazılımı SSD leri doğru göstermiyor. Sende diyorsun yazılımda yanlış gösteriyor diyor. Programın asıl amacı HDD sorunları göstermek. Bad sactor SSD olmadığını biliyorum. Bad Sector oldu denmez. Bu hata ECC Error veya farklı bir algoritmaya sahipse ona göre isimlendirilir. Bu hatanın olma olasılığı mekanik disklere göre oldukça azdır. Error Correction Code teknolojisi sayesinde bozuk kısımlar ya onarılır ya da kullanılmaması için devre dışı bırakılır.

Dostum programın adı HD Tune, HDD Tune değil. İnternette çokça test eden olduğunu görünce, test edeyim dedim.

Her neyse kısacası net olarak, son attığım ADATA Toolbox görsellerinde, kullandığım SSD'de bir problem olmadığını söyleyebilir miyiz?

Kardeşim okuma yazman yok mu? Bad Sector yerine başka bir şey diyorlar diyorum. HD Tune SSD'lerde sağlıklı göstermiyor sorun yok olursa kendi programı da derdi. Sen devam et yoluna. Bende sıfırken aldım baktım bad sector gösteriyordu. Normal yani sorun yok o SSD. Firmware güncel tutun ve yazma ömrünü geçmediği sürece SSD'lerde kolay kolay sıkıntı çıkmaz. Kuma sok orada da çalışır.

Kelimeleri eksik yazdığın için anlaşılmıyor. Sıkıntı yok, ilgilendiğin için teşekkür ederim.

Tamam dostum. SSD'ye format atıp, firmware'i güncellerim. Bu SSD'yi 2. SSD olarak kullanacağım.

İşletim sistemini ve oyunları kuracağım SSD olarak buna karar verdim: Samsung 860 Evo M.2 500GB M.2 2.5" SSD (MZ-N6E500BW) Fiyatı

NVME olanı 930 TL ve gereksiz pahalı diye düşünüyorum. 860 EVO da anakart üzerine takılıyor sonuçta ve ikisinin de oyunlara girip çıkma süreleri aynı. Tek fark yazma/okuma. Ben de zaten büyük dosya transferleri yapan birisi değilim.

Bende M.2 SSD alacağım yeni bilgisayarıma M.2 slotu olduğunu öğrendim. Bilgisayar üreticisini arayıp hangi SSD'nin uyumlu olduğunu ve kaç GB kadar destek verdiğini öğreneceğim.

Bende M.2 SSD alacağım yeni bilgisayarıma M.2 slotu olduğunu öğrendim. Bilgisayar üreticisini arayıp hangi SSD'nin uyumlu olduğunu ve kaç GB kadar destek verdiğini öğreneceğim.

Uyumluluk konusuna takılma. M.2 slotu varsa hemen hemen her SSD problemsiz çalışır. RAM gibi sıkıntı çıkarmıyor.

Mesela benim anakart B350 PC Mate ve uyumluluk listesinde ne 970 EVO'yu ne de 860 EVO'yu görebildim: Support For B350 PC MATE | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global

Arkadaşım da uyumluluk listesinde olmayan bir SSD aldı ve sorunsuz çalışıyor. Yani listeye pek takılma.

Anakartın ne bu arada?

Notebook kullanıyorum ben.

Notebook'sa kontrol etmek lazım. Masaüstü gibi değil ve sıkıntı çıkarabiliyor. Bu arada Hepsiburada'da 617 TL olan 860 EVO'yu, n11.com'dan kuponla birlikte 577 TL'ye aldım. Şansıma n11.com'daki de aynı satıcı. Daha önce o satıcıdan Ryzen 5 1600 ve monitör almıştım. O yüzden n11.com'dan satın alayım dedim. Daha ucuza geldi.

Linki bu: Samsung 860 Evo 500gb 550mb-520mb/s M.2 Sata Ssd Mz-n6e500bw - n11.com

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…