Adata SX6000LNp SSD'im bozuk mu?

Vioo

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık bir hafta önce YouTube'dan video izlerken bilgisayarım bir anda dondu ve videonun sesi zırrr şeklinde takıldı. Yaklaşık 15 saniye sonra acaba düğmeden kapatsam mı diye düşünürken kendiliğinden kapandı ve BIOS'a girdi. BIOS da boot sekmesinde SSD gözükmüyordu ve BIOS'tan save and reboot ile çıktım. Sonra PC reset atıp geri BIOS'a girdi, birkaç kez daha denedim fakat açılmayınca PC'yi kapadım ve fişini söküp biraz bekledim.

Fişini takıp yeniden açtığımda Windows'un bozulduğunu gördüm, Windows USB'sini takıp BIOS'a girdiğimde bu sefer boot sekmesinde SSD gözüküyordu. USB ile boot yapıp içindeki dosyaları kurtarabilir miyim diye sorun gider dedim, 1-2 saat bilgisayar sorun gidermeye çalıştı fakat başarılı olamayıp geri BIOS'a attı. Bu sefer yine SSD boot menüsün de gözükmüyordu ve USB ile boot yapıp Windows'u kurmak istediğimde SSD gözükmediğinden kuramıyordum birkaç kez BIOS'da save and reboot yaptım yine olmadı, kapayıp fişini çektim bekledim SSD yine gözüktü ve Windows kurulumuna geçtim diski biçimlendir dediğimde biçimlendirilemiyor dedi fakat diskteki dosyaları sildi sonra Windows'u kurdum ve kullanmaya başladım.

Dün bir ara WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası verip kapanıp açıldı. Bugün sabah bilgisayarı açtığımda farenin çalışmadığını fark ettim (SSD ile alakası var mı bilmiyorum belki denk gelmiştir) sonra USB kablosunu söküp aynı slota geri taktım ve çalıştı. Bundan yaklaşık 3-4 saat sonra içeri gittim geri geldiğimde ekran kapanmıştı normalde 15dk kullanmayınca sadece ekran kapanıyor ve fareyi hareket ettirdiğimde geri açılıyordu fakat farenin ışığı sönmüş geri kapanmıştı (bu zamana kadar hiç kendi kendine kapanmamıştı) yine USB kablosunu söktüm taktım farenin ışığı yanıp çalışmaya başladı bende fareyi hareket ettirdim ekran açılmadı biraz denedim baktım açılmıyor güç düğmesine bir kez bastım ve bilgisayarın ışıkları söndükten sonra geri basıp açtım.

Güç düğmesine bir kez basıp çekince bekleme moduna geçer diye düşünmüştüm fakat bilgisayar sıfırdan açıldı. Biraz kullandıktan sonra bilgisayar yine WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasını verdi ve kapanıp BIOS'a attı yine SSD gözükmüyordu save and reboot yaptım yine gözükmedi bende bilgisayarı kapadım geri açtım bu sefer bilgisayar açıldı (save and reboot yapınca SSD gözükmüyor fakat bilgisayarı kapatıp açınca gözüküyor) biraz kullandıktan sonra bir daha WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası verdi ve açıldığında Discord bozulmuştu sonra bir daha oldu bu sefer de NVIDIA driverı bozuldu derken birkaç kez daha yapıp.

.NET Framework vs bir sürü hata vermeye başladı (tabii çoğu WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasında geri açılırken SSD'yi görmedi ve BIOS'a attı save and reboot ile yine görmedi ve sadece bilgisayarı kapatıp açınca SSD'yi gördü) bende yine format attım ve şu an düzgün çalışıyor fakat SSD bana şu an pek güven vermiyor SSD'im XPG SX6000 Lite 512 GB. Adata SSD Toolbox'ı yükledim ve Smart vb. SS aldım buraya yüklüyorum. Remaining lifetime %86 gözüküyor biraz sonra %69 gözüküyor sonra geri %86 şeklinde devam ediyor. Daha bilgisayarı alalı 1 yıl oldu olmadı sanırım SSD bozuk fakat tam emin değilim size de sormak istedim. Ne yapmalıyım SSD bozuk mudur?

Dosya Ekleri

• 1.png
    295,6 KB · Görüntüleme: 33
  • 2.png
    137,3 KB · Görüntüleme: 45
  • 3.png
    182 KB · Görüntüleme: 38
  • 4.png
    178 KB · Görüntüleme: 25
  • 5.png
    134,3 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…