Adata SX8200 Firmware Hatası

Karizarezz

Megapat
Yer
Afyon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Adata SSD Toolbox indirdiğim zaman SSD bilgilerinde hiç bir bilgi yazmıyor. Firmware Update tıkladığım zaman This is not an Adata product yazısı çıkıyor. Herhalde sistem SSD'yi görmüyor. Herhangi bir hız sorunum falan yok ama neden böyle gözüktüğü hakkında fikri olan var mı?

SX8200 pro 512 GB kullanıyorum. Aynı durum bende de var. En son ocak ayında kontrol ettiğimde sıkıntı yoktu, model, firmware version, seri no ve total bytes written değerleri vardı. Geçen gün kontrol için girdim o değerler görünmüyor sadece sıcaklığı gösteriyor. Firmware update dediğimde de this is not an adata product diyor. Başka sıkıntılar da olduğu için format atmayı planlıyordum ama erteliyordum bayadır, bugün temiz kurulum yaptım, durum hala aynı.

Sen sıkıntının ne zaman başladığını fark ettin mi? Yoksa yeni aldın da direkt bu şekilde mi geldi?
Baştan beri böyle olsa üründe sıkıntı var diyeceğim ama başta sorun yoktu. Acaba Windowsun son güncellemesiyle ilgili bi durum olabilir mi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Daha önce SSD Toolbox hiç indirmemiştim o yüzden yeni farkettim. Windows'u bu SSD'ye kurduğum zaman mavi hata almıştım. O yüzden diğer sahip olduğum SSD'ye Windows kurdum ama başka bir sorun yok şuan içinde oyunlarım yükle ve hepsi çalışıyor.

Ben kurulum sırasında hiç sıkıntı çekmemiştim. Ama bazı oyunlarda (eski dandik oyunlarda bile)(orijinallerde de korsanlarda da) ekran kartıyla ilgili sıkıntılarım olmaya başladı. Donuyor, bi iki saniye siyah oluyor sonra ya düzeliyor ya da uygulama kapanıyor ya da daha kötüsü mavi ekran alıyorum. Mavi ekran almayıp da uygulama kapandığında "Uygulamanın grafik donanımına erişimi engelledi" diye uyarı alıyorum olay görüntüleyicisinde de grafik aygıtı durdu ve bu durumdan kurtuldu gibi uyarılar oluyor. SSD'yi kullanmaya başladıktan sonra oldu sanırım bunlar ama ikisi bağlantılı sorun mu emin de değilim.

SSD Toolboxta verilerin görünmemesiyle iligili de Windows sürüm 2004'ten itibaren böyle olan, önceki sürümlerde sıkıntısı olmayanlar gördüm.

512GB SX8200PRO'yu uzun süredir kullanıyorum. Windows açılış süresi çok aşırı uzamaya başlayınca format atıp temiz kurulum yaptım, başlangıçta da öyle çok yazılım yok ama hala performansı aldığım döneme göre düşük gelince bi firmware update yapayım dedim. Adata ssd toolbox kurdum. Mevcut firmware SS0328D ve firmware güncelle deyince adata sitesine yönlendiriyor ve download sekmesinde firmware falan göremedim. Nereden güncelliyorsunuz?

https://www.technopat.net/sosyal/javascript:void(0)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…