Adata XPG Lancer RAM'lerin Memtest sonucu nasıl?

Anakart
MSI B650 Tomahawk wifi
İşlemci
Ryzen 7600X
Yeni sistemim için Adata XPG Lancer DDR5 32 GB(2x16 GB) 5200MHz RAM bellek satın aldım. Aldığım ve sistemi kurduğum ilk günden beri sorunlar yaşıyor ve boot ederken anakartımda "Memory" ışığı yanıyordu. Memtest ile test ettirdim 1326 hata aldı. İade talebi oluşturdum ve ekteki belgeleri de yanında gönderdim.

Verdikleri cevap şu şekilde "kullanıcı şikayetleri doğrultusunda ürünler iki farklı konfigürasyonda test edildi. Tüm fonksiyonların olağan değerlerde çalıştığı görüldü. Uzuan süreli kullanım, Memtest ve Windows testlerini başarı ile tamamladı. Ürünlerin uyumlu konfigürasyonda uygun BIOS ayarları ile kullanılması gerekmektedir. Stabil çalışır şekilde işlemsiz olarak geri sevk edilmiştir."

Memtest86 sonucu: MemTest86-Report-20230403-071931.zip

Şimdi ben ne yapayım sizce?
@deadfellow tavsiyeniz üzerinde iade geçerler diye o yeni RAM de almıştım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-04-03 at 12.57.57.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-03 at 12.57.57.jpeg
    189 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde güncel BIOS ile sıkıntı olmaması lazım. EXPO açıkken mi veriyor?

CPU ayarları tamamiyle stok mu? Herhangi bir PBO ya da undervolt vs gibi bir işlem yaptın mı?

Güncel BIOS XMP açık olmadan bu hataları veriyor ise Memory'ler sorunlu çok düşük bir ihtimal anakartiniza uyumsuz da olabilir RAM'ler ama bu çok düşük bir ihtimal farklı bir bilgisayar üzerinde aynı RAM'leri test etmenizi öneririm.

CPU ayarları tamamiyle stok mu? Herhangi bir PBO ya da undervolt vs gibi bir işlem yaptın mı?
Hayır yapılmamıştı sanıyorum. Belki Gameboost seçeneğine tıklamış olabilirim çok emin olamadım 10gundur iade sürecinde olduğundan...

Güncel BIOS XMP açık olmadan bu hataları veriyor ise Memory'ler sorunlu çok düşük bir ihtimal anakartiniza uyumsuz da olabilir RAM'ler ama bu çok düşük bir ihtimal farklı bir bilgisayar üzerinde aynı RAM'leri test etmenizi öneririm.
RAM'ler anakartın destek kısmında yer alıyor.

Her şeyi varsayılana aldıktan sonra XMP aç, VDDP voltajına 1.05, vSOC voltajına da 1.3 ver ve öyle dene.

Her şeyi varsayılana aldıktan sonra XMP aç, VDDP voltajına 1.05, vSOC voltajına da 1.3 ver ve öyle dene.
Gelince deneyim teşekkürler.
Ama bu olabilecek bir durum mu? Yani bende 1324 hata verip onlarda hata vermemesi.

Benim onlara gönderdiğim gibi onlardan da memtest86 sonuçlarını talep ettim, ID kontrolü yapabilirim böylelikle.

Gelince deneyim teşekkürler.
Ama bu olabilecek bir durum mu? Yani bende 1324 hata verip onlarda hata vermemesi.

Benim onlara gönderdiğim gibi onlardan da memtest86 sonuçlarını talep ettim, ID kontrolü yapabilirim böylelikle.
İşlemciyi soketine tam oturmamışta olabilirsin. Bellek hatası bundan da kaynaklanabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı