G4m3R_TR
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Makine teknikerliği
Herkese merhaba, kullandığım belleklerin MHz değerlerini yükseltmek istiyorum. Uzun zamandır araştırdım fakat sağlam bir kaynak bulamadım. Umarım burada sonuç alırım.
Sistem özellikleri;
+Gigabyte X570 Aorus Elite anakart.
+Sapphire Pulse RX 5700 XT ekran kartı
+AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
+Adata XPG spectrix D41 8 GB+16 GB 3000 MHz bellek.
+FSP 700 Watt 80+ güç kaynağı
İşlemciyi zaten base ayarlarda "Core Boost" kapalı şekilde kullanıyorum, ama en azından bellekler den %5-10 FPS artışı alabilir miyim diye düşündüm. Ryzen 5 3600 işin önerilen bellek hızı 3600 MHz diye bir makalede okumuştum. Daha iyi performans veriyor denmiş. Ama ne yaptımsa bu işin içinden çıkamadım. Belli ki RAM gecikme değerlerini ve voltaj değerini manuel girmek gerekiyor. Benim de pek anladığım bir konu değil. O yüzden aşağıdaki görselde bu alanlara hangi değerleri girip denemem gerekir? Sağlıklı ve kararlı bir ayar bulana kadar denemek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Sistem özellikleri;
+Gigabyte X570 Aorus Elite anakart.
+Sapphire Pulse RX 5700 XT ekran kartı
+AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
+Adata XPG spectrix D41 8 GB+16 GB 3000 MHz bellek.
+FSP 700 Watt 80+ güç kaynağı
İşlemciyi zaten base ayarlarda "Core Boost" kapalı şekilde kullanıyorum, ama en azından bellekler den %5-10 FPS artışı alabilir miyim diye düşündüm. Ryzen 5 3600 işin önerilen bellek hızı 3600 MHz diye bir makalede okumuştum. Daha iyi performans veriyor denmiş. Ama ne yaptımsa bu işin içinden çıkamadım. Belli ki RAM gecikme değerlerini ve voltaj değerini manuel girmek gerekiyor. Benim de pek anladığım bir konu değil. O yüzden aşağıdaki görselde bu alanlara hangi değerleri girip denemem gerekir? Sağlıklı ve kararlı bir ayar bulana kadar denemek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.