Selamlar,
Direkt üye oldum ve konuya daldım affola. Dün XPG S40G SSD aldım sabaha kadar uğraştım fakat RGB ışıklandırmasını çalıştıramadım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Tam modeli;
Zaten slota takıldığında kendisi yaldır yaldır yanmaya başlıyor sizin bir şey yapmanıza gerek yok, anakart nedir onun RGB renk kontrol programı ile uyumlu mu?
Selamlar
Direkt üye oldum ve konuya daldım affola. Dün XPG ssd aldım sabaha kadar uğraştım fakat rgb ışıklandırmasını çalıştıramadım. Bu konuda yardımcı olabiliecek varmı ?
Tam model XPG Spectrix S40G 1Tb
Bende öyle hayal ettim ama yanmadı. Sistemim şu şekilde.
R5 3600
Tomahawk Max
Rtx2060
XPG 3600mhz 2x8
Kasayı ilk aldığımda 256 rgbsiz m2 ssd mevcuttu. 1tb rgbli aldım. Fakat çalıştıramadım. Ram lerle çakışıyor olabilirmi ? Aynı marka msi mystic light diye bir programdada sadece anakart ve ramlerin rgbsini görüyor. Yine sitesinden m2 ssd için proyu indiriyorum. Renk oynaması yaptığımda direk Ramlerin renkleri değişiyor.
Bunu test etmek için eski m.2 ssd nizi çıkartın yerine yenisini takın yani yer değiştirip öyle bir bakın. Ya da eski m.2 ssd kenara koyun hem rgb çalışıyor mu hem de yeni ssd yi cihaz görüyor mu diye bakabilirsiniz bu şekilde.
Bunu test etmek için eski m.2 ssd nizi çıkartın yerine yenisini takın yani yer değiştirip öyle bir bakın. Ya da eski m.2 ssd kenara koyun hem rgb çalışıyor mu hem de yeni ssd yi cihaz görüyor mu diye bakabilirsiniz bu şekilde.
Evet tek slot var Şöyleki ssdde hiç sorun yok. Win10 kurulumu yapıyorum 1 tb görüyorum. Tek sıkıntım rgb kısmı. Ki bunu alma sebebim rgbsiydi zaten. Akşam eve geçtiğimde ramlari söküp açmayı denicem. Yada farklı bir kasa bulup orada ssdyi denicem. Belki başına gelmiş biri vardır diye düşündüm. Yada yoksa bile ben ilk olarak tarihe geçerim bir öncü olurum bu soruna. Denedikten sonra tekrar paylaşım yapacağım.
Evet tek slot var Şöyleki ssdde hiç sorun yok. Win10 kurulumu yapıyorum 1 tb görüyorum. Tek sıkıntım rgb kısmı. Ki bunu alma sebebim rgbsiydi zaten. Akşam eve geçtiğimde ramlari söküp açmayı denicem. Yada farklı bir kasa bulup orada ssdyi denicem. Belki başına gelmiş biri vardır diye düşündüm. Yada yoksa bile ben ilk olarak tarihe geçerim bir öncü olurum bu soruna. Denedikten sonra tekrar paylaşım yapacağım.
Saniyede 3500/3000 MB'a kadar sürekli okuma/yazma hızları, özelleştirilebilir RGB aydınlatması ve çok sayıda performans artırıcı özelliği ile, XPG SPECTRIX S40G
Malesef ramleri denedim yine olmuyor cikarttim yine yok. Baska anakart bulmam lazim.
Evet bugun direk gonderen yere gittim degistirdiler test edemediler. Eve geldim yenisini taktim direk calisti. Sorun sifir aldigim ssdnin rgbsi bozukmus gunlerdir strese girdigim kar kaldi ama simdi guzel oldu.
Malesef ramleri denedim yine olmuyor cikarttim yine yok. Baska anakart bulmam lazim.
Evet bugun direk gonderen yere gittim degistirdiler test edemediler. Eve geldim yenisini taktim direk calisti. Sorun sifir aldigim ssdnin rgbsi bozukmus gunlerdir strese girdigim kar kaldi ama simdi guzel oldu.
Üstatlar daha sağlıklı bilgi verebilir. Rgb ramlerle mantık aynı. Anakartta m2 slotunuz var ise sorun çıkacağını düşünmüyorum. Sizin için deneme fırsatı bulabilirsem paylaşırım. Yeni teknolojiler olduğu için biraz bilgi paylaşımı sıkıntısı var.