Adata XPG SX8100 M.2 SSD düşük hız veriyor

nasbedrettin

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
ADATA XPG SX8100
Anakart
LENOVO LNVNB161216
Lenovo Ideapad Gaming 3 cihazımın içerisindeki Adata XPG SX8100 M.2 SSD kutu üzerinde yazan 3500/2400mb değerlerini vermiyor. 2400 MB yazma 600 MB okuma hızı veriyor. Nedeni ne olabilir? Anakartımın modeli Lenovo lnvnb161216. yazılımsal bir müdahale ile düzeltilebilir mi yoksa SSD'yi garantiye göndereceğim çünkü daha 20 gün oldu alalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
400 TL gibi çok uygun bir fiyata almıştım. Şu an ürünler çok pahalı iade etsem yeni bir tane almam çok zor :/

Yapacak bir şey yok. Belki bir çözümü ya da hızları az da olsa arttıracak bir şey vardır.

@BerkayZ87 @kino Bu tür bir yöntem var mı hocalarım bu SSD için?

Bu sorunun üzerine yoğunlaşma amaçlı Windows sürümümü 2004'e düşürecektim ancak bir türlü vakit bulamadım, yapamadım. Bu sorun Windows sürümüyle alakalı diye düşünüyorum ancak herhangi bir kanıtım yok. Sadece araştırmalarımdan yola çıkarak gördüğüm Windows 21H1 ve üstünde SSD ve HDD'lerin bazılarında stabilite, okuma-yazma düşüklüğü problemleri olmasıydı.

Bu diski Windows 10 1903 sürümüyle kullandığımda vadettiği değerleri veriyordu, 21H1'e geçtiğimden beri vermiyor.

Ben de dahil olmak üzere son zamanlarda birçok kişi bu sorunu yaşıyor. İade etseniz aynı paraya daha iyisini almak zor. Ben belki Windows kaynaklıdır ya da SSD yazılımıyla ilgilidir diye iade etmedim. Adata durumu fark etmiş olsa gerek. Ellerinden gelen bir durumsa yapacaklardır. O zaman çözüm bir güncellemeye bakar.

Windows 11 düzelseydi windows 11'e geçecektim ama o da sorun kaynıyor. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum
Ben de dahil olmak üzere son zamanlarda birçok kişi bu sorunu yaşıyor. İade etseniz aynı paraya daha iyisini almak zor. Ben belki Windows kaynaklıdır ya da SSD yazılımıyla ilgilidir diye iade etmedim. Adata durumu fark etmiş olsa gerek. Ellerinden gelen bir durumsa yapacaklardır. O zaman çözüm bir güncellemeye bakar.
adata'nın böyle bir yazılımsal güncelleme için uygulaması var mı? Varsa ismi nedir acaba belki oradan güncellemesi vardır. Adata SSD Toolbox adında bir uygulama indirdim ama çözmedi sorunumu
3500/2400Mb hızlarında da gözüm yok 2800-2300 falan verse de olur ama şu an aldığım yazma hızı 600mb. Bu sinir bozuyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı