Adblock Korsan Kullanım Sayılmalı mı?

Kullan aşkısı. Olay şu bu şekilde söylüyorsan amenna.

Ama korsana hayır ıyy ama Adblock öyle değil bir dakika diyenlerden isen lafım sana.
Ben asla korsana karşı değilim. İsteyen kullansın yani bana ne? Ama forum üzerinde yasak. O yüzden herkes tepkili burada. Yoksa karşı çıkan herkes %99 korsan kullanıyor burada.

Site yapmışım, uğraşmış zaman harcamışım, sunucuya, alan adına para ödüyorum. Site su yakmıyor, e ben de taş mı yiyeceğim deyip üç beş kazanalım diye reklam koyuyorum.
Elemanın teki çıkıyor sitemi kullanıyor, sunucuma yük yapıyor, reklam görmek istemiyor ve bu benim hakkım diyor. Oldu, hakkınız tabii paşam biz sizin eğlenmeniz için varız.

Ben de vaktinde çok korsan kullanıyordum ama artık kullanmıyorum. En son kullandıktan sonra kendi kendine silinen dosyalardan sonra artık işin aslını anladım .
Hayatımda hiç AdBlock kullanmadım, 1 kere denemiştim ama çalışmamıştı.

Hocam bu bir oyunu korsan indirip geliştiricinin hakkını çalmakla o videoyu yükleyen editleyen kişinin emeğini çalmakla aynı şey.

Değil. Yapımcı oyun için çabalar vakit harcar ve emek sarf eder. Fakat reklamlar tanıtım amaçlıdır ve kullanıcının isteği dışında zorla gösterilir. Şimdi biri sana dinlemek istemediğin bir şey anlatılınca onu dinlememek için elinden geleni yaparsın. AdBlock'larda aynı mantıktır.

Parayla üyelik koy. Reklam engelleyici kullanmayı engelleyen bazı servisler var onları kullan. Gidip herkese açık bir yerde gösteri yapıyorsun, bazı yerlere de insanların ilgisini çeksin diye reklam koyuyorsun, insanlar bakmayınca da sitem ediyorsun. Komiksin.

Yapımcıyı desteklemek, emeğinin karşılığını vermek güzel hoş fakat Adblock da bir nevi korsan kullanım değil mi?
Değil. Sen evde tlevizon izlerken reklam gelince reklamı geçmiyor musus, kanala zarar gelir diye? Yasal olmasaydı tüm tarayıcılarda yer almazdı. Günümüz reklamları reklam değil, izleyici.

Technopat'ta 5 izleyici var mesela. Halbuki Tecnopat üyelere reklam göstermiyor.

Parasını vermiyorsan izleme

İzliyorsan da korsan izliyorum de saygı duyayım.

Ya siz hala korsan diyorsunuz. Ya bu yasal olmasa Google neden mağazasında tutsun? Opera bile kendine özel adblocker geliştirmiş. Bana gelip de korsan kullanıyor diyemezsiniz. Ben orijinal oyun alan birisiyim. Gelip de her oyunu korsan indirip kullansam size hak verirdim ama yasal yollarla kullandığım bir şeye gelip de korsan kullanıyor diyemezsiniz.

Parasını vermiyorsan izleme

İzliyorsan da korsan izliyorum de saygı duyayım.

Bu arada. Madem herkesin geliri düşüyor madem çok duyarlısın. O zaman her reklama tıkla da gelir kazansın azıcık millet.

İş taciz boyutuna gelmediği sürece bi sorun yok. Bir siteye giriyorsun sürekli pop-up şeklinde elli tane reklam çıkıyor, işte bu bana göre kullanıcıyı taciz etmeye giriyor. Onun dışında sağda solda Google AD ile çıkan reklamlar tolere edilebilir bir nebze de olsa.

Ben böyle tasarladım siteyi. Gelir yöntemimi sana mı soracağım? Akıl veriyor bir de reklam engelleyiciyi engelleyici koy diye. Bilmiyorum belki, koymuyorum, uğraşmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…