Adblocker kullanmak ahlaksızlık mıdır?

Merhaba arkadaşlar. Bir Technopat kullanıcısının imzasında adblocker kullanan ahlaksızlar ifadesi vardı. Gerçekten gülünçtü. Peki adblocker kullanmanın yanlış bir yanı var mıdır?

O kişiye selam!

Artık reklam işinin tadı kaçtı. Youtube videolarında sarı noktalardan çizgi kayboluyor bazen!
Bu kadar reklam etikse reklam engelleyici de etik. Beş, altı sene önce neden bu uygulamalar bu kadar kullanılmıyordu? Çünkü tadını kaçıracak seviyede reklam yoktu. Bence kullanılır, ahlaksız diyen arkadaş biraz fazla "duyar" seviyor olmalı.

YouTube içerik üreticileri reklamlardan para kazanıyor ve biz bunu engelliyoruz. Ahlaksızlık değil de onların haklarına girmiş oluyoruz.

Sen reklamı görmeyince onlar para kazanmıyor mu ?

Yani insanların emekleri reklamlardan gelen gelir ile karşılanıyor. Fakat reklam geçmek ahlaksızlık değildir bence.

Video başındaki beş saniyelik reklam devri bitti. İnsanlar 10 dakikalık videoya 5 reklam koyar oldu. Bu biraz etik dışı gibi geliyor artık.

Arkadaşlar benim bu imzayı kullanmamın sebebini kısaca açıklayayım. Zaten konu birazdan yüksek ihtimalle kapatılacak. Birinci YouTube'da çıkan reklamlar sizi rahatsız edebilir fakat içerik üreticileri bu reklam gelirleri ve katıl gelirleriyle para kazanıyorlar. Bazı insanlar ek iş bile yapmadan YouTube geliriyle geçiniyor. Elimde bir iş olmadığı zaman ben de YouTube gelirlerine tamah ediyordum fakat kanalım siyasi ve şiddet içerikli mesajlar sebebiyle kapatıldı. Ayrıca bloggerlar ve diğer girdiğimiz sitelerde eğer ücretli bir şeyi ücretsiz bir şekilde almaya çalışmıyorsak(crack, film vs.) göze çarpacak ve sizi rahatsız edecek reklamlar kullanılmıyor. Kullanılan siteleri tercih etmeyebilirsiniz. Ben 1000 gösterim için 3 dolar CPM alıyorum. Benim sitemden veya kanalımdan faydalanıp ben bunun karşılığını alamıyorsam ve kullanıcılar benim bu kazancımı baltalıyorsa bu ahlaksızlıktır. İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…