Adidas VSC 280 alınır mı?

Efe441

Centipat
Daha fazla  
Model olarak VSC 280 veya Adidas 105054103 olarak geçiyor, arkadaşta gördüm satmayacağı malum arıyorum.

Moda ve giyim markalarının saatlerirni almanı önermem, hepsi fason üretim.

Bütçe söyle birde kronograf olması önemli mi değil mi ona göre saat önerebiliriz.

Arkadaşın bu saati kaç senedir kullanıyor bu arada ?
Ortalama diyeceğimiz bir standart kalitede quartz saat 10-15 sene kadar dayanabilir. Tabi bu süreden önce butonda ki ve kapakda varsa contalar işlevini 5-8 sene kadar yitirmiş olacaktır yani biryerde su alır buharlaşır nemden zarar da görebilir. Bunlaf olmasa da contalar bozulduğundan butonlar iyice sertleşecek basmak zor olacak. 3 yıllık saatimde bile butonda ki farkı yenisine göre hissedebiliyorum.

Arkakdaşının saati 6-7 yıl üzeri sağlıklı çalışıyorsa ve zaman sapması aylık 30 saniye altındaysa şansı iyi gitmiş diyebiliriz.
Benim gördüğüm 1980 lerden kalma hala çalışan Quartz Kronograf saat de oldu Seiko' idi ama şans işi tabi en kalitelisi de olsa max ömrü 30 sene gibi bak qurtz saat için.
Dijital Casio' larda bile böyle bakabilirsin o LCD ekranın max ömrü 20-25 yıl kadar düzenli kullanımda. Daha uzun süre de çalışan saatler var ama dediğim gibi şans işi.

Sana bağlı seni üzmeyecek bir paraya alabiliyorsan al. Para değerliyse Casio yada Lorus marka saatler uygun fiyata gayet iyiler bunlara bakabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı