ADLS Modem Önerisi ve Farkları

TiredWarrior

Kilopat
Daha fazla  
16 Mbit hızında internet paketim var. Kullandığım modem: Airties Air 5341. Hiç bilgim olmadığı için bazı sorularım olacak.

Modemler, internet hızı ve WiFi sinyali konusunda ciddi oranda farklılık gösteriyor mu?

Şu an kullandığım modelin WiFi çekim gücünden memnun değilim. Bir de sanki birkaç cihaz fazla bağlanınca internet hızı olması gerekenden daha fazla yavaşlıyor gibi geliyor bana. Böyle şeyler söz konusu mu?

100 metrekare alanda iyi bir WiFi çekim gücü sağlayacak modem tavsiyeniz ne olurdu?

Mesela burada birçok modem var. Bunların arasında işimize yarayacak olanı nasıl veya hangi özelliğinden anlayabiliriz?

Ayrıca şu modeller nasıl ve ikisi arasındaki farklar nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kardeşim.

1-) Modemler, WİFİ sinyali olarak farklılık gösterir lakin internet hızı olarak standart olurlar 150 MBPS ve 300 MBPS Gİbi, senin internet paketin bu değerlerin altında kalıyor o yüzden sıkıntı yok .

2-) WİFİ çekim gücü modemlerdeki özelliklere göre farklılık gösterir tavsiyem en az iki antenli olsun oda fayda etmez ise access point yani ağ genişletici cihazlar almandır.

3-) Antensiz modemlerde anten farkı içinde olması sebebiyle dağıtım çok fark yoktur diyebiliriz fakat 20dbm güç te antenli ve antensiz modemler arasında bence fark var antenli dağıtımda daha başarılı.

4-) Paylaştığın iki modem arasında fark yok diyebiliriz, zaten bizi içim internete girip işimizi görmesi değil mi

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki Asus Dsl Ac51'i mi tercih edersin yoksa ona mukabil bir Airties modeli mi?

2.el TD-9970 modem ve Aliexpress yada Gearbestten Xiaomi Mi Router 3G alabilirsin 260 TL gibi bir fiyatı var. Çekim gücü yüksek ve custom firmware kurulabiliyor.

Peki Asus Dsl Ac51'i mi tercih edersin yoksa ona mukabil bir Airties modeli mi?

Asus için Teknoloji devi demek yanlış olmaz herhalde,lakin Airtes'ın alanı ise sadece ağ teknolojisi ve arayüz bakımından anlaşılır olduğu için Airtes derim . Asus da iyidir ama ben Airtes tercik ederim 10 senelik bir airtes modemim var haladır çalışıyor da kullanmıyorum . TD-9970 kullanıyorum şimdi TT'nin verdiği sadece yakın odalarda çekiyor bende Airtes'ın access pointini kullanıyorum tüm evde çeksin diye .

Asus DSL AC51 modeli ile tamamen aynı özellikte hangi Airties modeli var? Biraz üstü de olabilir
Şu an Teknosadayım buradaki görevli Asus AC750'yi yerden yere vurdu DSL-N16 bile daha iyi diyor.

TP-Link AC1200'ü öneriyor.

Gerçekten doğru mu yoksa Tp Link mi satmaya çalışıyor anlamadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…