Adobe Illustrator çok zor

Yer
Bursa
Merhaba, dün bilgisayar destekli grafik tasarım finalimizi olduk. Sınavın 1. ETab'ı Illustrator programından, 2. etabıysa Photoshop programından yapılıyordu. Dönem başından beri Illustrator dersleri aldık ama program bana o kadar karmaşık geldi ki 5 dakika önce görüp uyguladığım şeyi 5. dakikanın 1. saniyesinde unutuveriyorum. Her neyse, 1. dönemin yarısında Illustrator'de temel şeyleri öğrendikten sonra Photoshop'a geçtik. O kadar rahatlamıştım ki anlatamam. Oysa ki PS'de her şey ne kadar basitmiş.

Final sınavımızın 1. etabında yani Illustrator kısmında çuvalladım ve az buçuk bir şeyler yapabildim. Bir de gitmiş öğretmen pathfinder Tool'unu sormuş. O Tool'un nasıl kullanındığını asla çözemedim. Sınavın 2. kısmı Illustrator'de oluşturduğumuz şeyi Photoshop'a atıp düzenlemekti. O kısmını güzel yaptım fakat dönemin %75'inde AI görmemize rağmen öğrendiğim şeyleri asla aklımda tutamadım. Arayüzüne bile bakınca gözü ağrıyor insanın o derece. İşin kötü yanı sınavın %60'lık puan kısmı AI'den geliyordu. Umarım çanın altında kalmam ve bu programı öğrenebilirim.

Hocam çok çalışmanız lazım gibi duruyor.

Bence de zor bir program ama okuldaki birkaç kişi türünün en kolay arayüzüne sahip uygulaması diyor. Ben mi sıkıntılıyım acaba? 🙁
Eğer üstünde ciddi çalışırsan cidden öyle. Photoshopta örneğin karanlık yeri aydınlatmak için bir kaç yer açmanız gerekiyor.

Corel Draw ile başla istersen, sonrasında daha kolay gelebilir. Sık sık pratik yapmak faydalı olabilir.

AI kullanırken sürümden sürüme bazı öğelerin yerleri değişebilir ve bu takılmana neden olabilir.

AI ve PS ikisi de kolay programlar.
Birbirlerinden farklı işler için çalışırlar.

Arayüzlerini kendine göre düzenleyebilirsin.

PS'de AI gibi düşünmek, AI'de PS gibi düşünmek için ikisini de çok iyi bilmen lazım. Yeni başlayıp düşündüğünü PS'de kolay yapıyorsan, AI'de yapacağın işlemleri ayrı yapabilirsin.

Ayrıca AI'den PS'e SmartObject geçişiyle işler çok kolaylaşıyor fakat tersi Bridge'siz çok iyi sonuç vermiyor.

Ayrıca PS'de RAM yetmezliği sık görülen bir problem oluyor sistemi gerçekten öğrenene kadar. AI'de bu daha az yaşanır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı