Adobe Illustrator - Gradient Sorunu

grafikibrahim24

Decapat
Resimde gördüğünüz gibi gradientli bir iş hazırladım.
Bu gradientler bazen baskıya gönderdiğimde bozuk basılıyor bunun çözümü nedir?
(Resterize ile dosyayı ağırlaştırmadan)

371531

Bozuktan kastınız renkler farklı mı çıkıyor? Oysa sayfa ayarlarından CMYK renk modunda çalışmanız gerekiyor. RGB renk paletleriyle baskıda problem yaşarsınız.

Renk farklı değilde, gradientin açısı bozuluyor. Yani mesela ben 90 derece yaptımki çizgiler yatay dursun. Baskdan bi geliyor: Renkler dikey gelmiş ve dikey gelincede uyumsuz çöp iş oluyor.

Renk farklı değilde, gradientin açısı bozuluyor. Yani mesela ben 90 derece yaptımki çizgiler yatay dursun. Baskdan bi geliyor: Renkler dikey gelmiş ve dikey gelincede uyumsuz çöp iş oluyor.
Ofset baskı mı ? Dijital baskı mı ? Dijital baskıda böyle sorunlar olmuyor.

Üniversitede hocam da tembihliyordu "Gradient kullanıyorsanız işi çok iyi takip edin ve baskıcıyla irtibatta olun sorun çıkabilir." diye.

Doğru söylüyor ama bu her zaman senin takibinde olamaz. Makinelerini tanıman lazım, dijital-ofset ayrımlarını ve işe göre hangisi daha ucuz ve doğru olur onu kestirmen lazım.

Renk kodu ile alakalı olabiliyor. Çalıştığımız birçok matbaa AI'de seçtiğim 59C0D3 sıcak turkuvaz rengini 70-15-0-0 cmyk, soğuk mavi rengine çekiyor. Muhtemelen renkle alakalı bir sorun değil bu. Sanıyorum ki baskı makinası ile alakalı onu da takip edebileceğini sanmıyorum iş yoğunluğundan dolayı.

Bu sorun senden değilde filme gidiyoken arada kullanılan bilgisayardan kaynaklı olabilir o kisinin kullandıgı programla uyumsuzluk olabilir. Benim yaşadığım gradient problemi işi expand'leyince gradientler bozuluyo mesela, gradienti expandlamıyorum bu yüzden. Bi tavsiyemde baskıya gönderirken tif olarak göndermendir.

dosyanın uzantısını ne olarak gönderiyorsun Aİ, JPEG, PDF, bunlarda fark eder, baskıya gönderdiğin firma CMYK yada RGB bu ikisinden birisini baskı alıyordur onuda sormanda fayda var. ama unutma dosya uzantısı PDF olarak gönderip CONVERT yaptığın zaman bi sorunla karşılaşmassın

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı