Adobe Illustrator katmanlarını tek katmanda birleştirme

Yan yana olmayan katmanlar birleştirilemez, mantıken birleşmemesi de lazım.
Degradelerinizi kopyalayarak yapabilirsiniz.

Hocam Shift'e basılı tutarken elemanları seçip, seçtikten sonra Pencere > Yol Bulucu bölümünü açtığınızda aşağıdaki gibi görüntüden "Shape Modes" kısmının atlından ilk seçeneğini seçerseniz olacak büyük ihtimalle. Şuan yüklü değil o yüzden hatırladığım kadarıyla açıkladım.

Yanlış bir anlatım sergilemişim biraz daha detaylı anlatayım.

Bunlar birleştirilemezken aşağıdaki görseldeki gibi kesişen kenarları olanlar birleştirilebilir.

Ve gördüğünüz gibi birleştirildi.
Degrade konusundaysa kesişen kenarı olmayan nesnelere birleşik degrade yapamazsınız.

Birleştirilmiş kesişen kenarları olan nesnelerde degrade uygulayabilirsiniz.

Eğer iki nesneyede aynı pozisyonlardan degradeler uygularsanız birleşik degrade gibi görünür.

Son düzenleme:
Parçaları birleştirdim.

Bunları tek katmanda yönetemiyor muyum şimdi? Uygulayacağım degradenin hepsine birden bir bütünmüş gibi etki etmesini nasıl sağlayabilirim?
Photoshop'ta bunu yapabiliyoruz ama?

Son düzenleme:
Adobe İllustrator "vektörel" tabanlı, Adobe Photoshop ise "piksel" tabanlı bir yazılımdır.

"Vektörel grafik, çözünürlükten bağımsız; her bir nesnenin matematiksel ifadelerle oluşturulduğu ve en önemlisi detay kaybetmeden herhangi bir boyuta yeniden ölçeklendirilebilen bilgisayar grafik türüdür."
Bu tanıma göre anlatacak olursak, vektörel kayıt aldığınız bir dosyada her nesne matematiksel ifadelerle oluşturulduğu için nesnelerin sadece kendisi üzerinde değişiklilikler yapabilirsiniz, bu vektörel bir grafiği yakınlaştırdığımızda görüntüde asla kalite(çözünürlük de diyebiliriz sanırım) kaybı olmamasını sağlar. Mantıklı bir örnek değil fakat belki kafanıza daha iyi oturmasını sağlayabilir Adobe İllustrator üzerinde bir nesneye tıkladığınızda o nesneyi piksel tabanlı bir görseldeki herhangi bir piksel olarak düşünebilirsiniz.(Düşündüm de bu örnek hiç mantıklı değilmiş )

Örnek verecek olursak bu görseli illustrator üzerinden %3200 yaklaştırdığımızda

Görüntüde bu denli yüksek bir yakınlaştırmada herhangi bir kayıp olmadığını görüyoruz

Aynı görseli 3000*2000 boyutlarında ve 96 dpi çözünürlüğünde piksel tabanlı olarak çalıştırırsak Windows Fotoğraflar uygulamasının izin verdiğin en yüksek yakınlaştırma değerlerinde görüntüde netliğin bozulduğunu tespit edebilirsiniz.

Diyeceğim o ki tek katmanda yönetim yapamazsınız.

Tek renkten devam o zaman.
Kartvizit tasarlıyorum. Photoshop projesini baskıya gönderdik, kabartmalı falan olacaktı ancak vektörel olmadığından Illustrator ile düzenlemişler. Ama benim gönderdiğim projeyle alakası yok. Şimdi yeniden tasarlayıp göndereceğim. Açıkçası benim tasarladığım daha güzel oldu.
Başka bir sorum daha olacak. Photoshop projesinden Illustrator'e çektiğim bir PNG dosyası Illustrator'da vektörel olmuştur diyebilir miyiz?

Eğer web tasarım, html imza tarzı işleriniz olursa Discord üzerinden iletişime geçebilirisiniz. Yiğit#0471

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…