Çözüldü Adobe Illustrator Pattern arasında beyaz çizgi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vahşet123

Hectopat
Makaleler
1
Adobe Illustrator üzerinden bir pattern hazırladım. Sonra 5 metreye 3 metrelik bir çalışma dosyası hazırladım ve içini o patternle doldurdum. Fakat aralarda beyaz çizgi oluşuyor. Illustrator bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

teknopat1.png

Çözüm
Hocam şimdi baştan Illustrator'ün genel eğitimini aldınız mı bilmiyorum. Ama bunun için de Yol Bulucu menüsü kullanılıyor. Nesnelerin birbirini kesmesi, birleşmesi, kesişme veya kesişmeyen kısımların kesilmesi gibi şeyler bu menü penceresinden yapılıyor.
Maskelemek istediğin katmanın üstüne dilediğin bir şekli yerleştirdikten sonra hem görselini hem de şekli seçerek, sonra CTRL+7 'ye basarak maskeleyebilirsin. Mac kullanıyorsan CMD+7
İşe yaramadı maalesef.

Maskelemek istediğin katmanın üstüne dilediğin bir şekli yerleştirdikten sonra hem görselini hem de şekli seçerek, sonra CTRL+7 'ye basarak maskeleyebilirsin. Mac kullanıyorsan CMD+7
Hocam sorunu anladım. Çözüm maskelemekte ama maskelemek yetmiyor. Maskelediğin zaman dışarıda kalan şu vektörlerin de silinmesi gerekiyor. Nasıl yapabiliriz bunu? Aşağıdaki attığım alanın dışında kalan vektörler.

vektör.png

@KafadanKontak

Son düzenleme:
Hocam şimdi baştan Illustrator'ün genel eğitimini aldınız mı bilmiyorum. Ama bunun için de Yol Bulucu menüsü kullanılıyor. Nesnelerin birbirini kesmesi, birleşmesi, kesişme veya kesişmeyen kısımların kesilmesi gibi şeyler bu menü penceresinden yapılıyor.

Çözüm
Maskeledikten sonra yol bulucudan kesince maskenin dışındaki tüm vektörler silindi. Teşekkürler.

Maskeledikten sonra yol bulucudan kesince maskenin dışındaki tüm vektörler silindi. Teşekkürler.
Çözüm sunan yorumumu çözüldü olarak işaretleyebilir veya raporlayabilirseniz sevinirim. Yine bu tür konularda beni etiketleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı