Adobe Media Encoder GPU Render Alma

Murat Aşan

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Adobe Media Encoder üzerinde H.264 codec render alırken programın işlemci üzerinde dahili grafik biriminden video decode yaptığını fark ettim ve GTX 1060 ekran kartımdan daha hızlı ve kaliteli bir render alabiliceğimi düşündüm.
Ama ne kadar araştırsam da ayarlarını kurcalasam da sadece oluşturucuda OpenCL ve CUDA kodlamasını değiştirebildim. Ekran kartı üzerinden render alabilmek için ne yapılması gerekiyor?
Ayrıca OpenCL ve CUDA olmak üzere iksinde de render aldım ama ne boyut fark etti ne de render süresi kısaldı veya uzadı hiçbir fark yok arasında, neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
CUDA'nın açık olması yeterli. Yazılımı Nvidia ile çalıştırmanız gerekiyor.

Boyut zaten neden fark etsin ki? Tam tersine boyut fark ederse yazılımda bir hata var demektir. Yanlış ekran görüntüsünü paylaşıyorsunuz ayrıca. NVIDIA'daki kullanıma bakacaksınız.
Bende onu anlatmaya çalışıyorum HD Graphic işlem görüyor ekran kartı değil o yüzden o kısmın resmini paylaştım.
Nvidia ekran kartını kullanmak için arkadaşın dediği gibi yazılımdan çalışması için komut verdiğimde ekran kartından mı işlem yapacak. Anlatır mısınız?

Ayarları yaptığın paneli eklermisin. Mercury Playback Engine Tercihler altında seçilimi?
Boyut Bitrateler ile alakalıdır. Ayrıca encode işlemlerinde GPU hızlandırmalar her zaman mevcut kodekleri çözerken kullanılır. Geri kodlamayı daima CPU yapar. İş istasyonu ortamı ve özel aygıtlarda VBR 2 Pass tercih ederseniz orada Hardware Software menüsü görünür ancak seçilemez daima bu sistemlerde iş CPU dadır.

Yada UHD dahili grafiği aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp dene. Monitör GTX te takılı olmalı.
Böylece sadece nvidia görünecektir. Optimus olan bir dizüstü ise bu işe yaramayabilir.

Solda Premiere Sağda Encoder.

Son düzenleme:
Optimus teknoloji var ama CUDA seçili olması ekran kartından çalışacak anlamına gelmiyor demek ki, çünkü ekran kartından yüzde 1'lik bir kullanım dahi olmuyor Nvidia Denetim Masasından programı grafik kartından çalıştırması komutunu verdim. Yinede değişen bir şey olmadı bu youtuber yada animasyon,video kurguları yapan kişilerde mi işlemciden render alıyor. O zaman ekran kartı neden var?

Farklı yazılımlar kullananlar var Power Director de donanım hızlandırmalı olması lazım. Kartların görevi daha çok efektleri simule etmek. Yüksek tanımlı videolara Obselete renk filtreleri uygularsanız CPU giderken Lumetri - Color gibi HDR ayarları ekran kartları üstleniyor. Deneme amaçlı bunları uygulayıp hem ön izleme esnasında hem renderda Gpu kullanımı görmeniz olasıdır ara ara.
Bu arada gerçek donanımsal Encoding seçeneğinin MacbookPro da aktif olduğunu gördüm. İşlemciye entegre GPU'su var.
Wndwos altında ise görev yöneticisinden izlenen GPU grafiklerinde video işleme çekirdeklerinden ziyade kopyalama /3D görev yapıyor. Bu da aslında yazılımsal olarak grafik işlemcilerin SSE2 komut seti ile işlemciye yardım ettiğini gösteriyor.
Bu arada gerçek donanımsal Encoding seçeneğinin MacbookPro da aktif olduğunu gördüm. İşlemciye entegre GPU'su var.
Wndwos altında ise görev yöneticisinden izlenen GPU grafiklerinde video işleme çekirdeklerinden ziyade kopyalama /3D görev yapıyor. Bu da aslında yazılımsal olarak grafik işlemcilerin SSE2 komut seti ile işlemciye yardım ettiğini gösteriyor.

Son düzenleme:
Konuyu hortlatayım ve hemen hemen aynı soruna bir ilave yapayım.
Premier Pro'da tam ortadan ikiye böldüğüm bir videoyu yaklaşık 8 dakikada çıktı alıyorum.
Aynı videoyu Adobe Media Encoder'a attığımda yaklaşık 20 dakika ya da daha fazla sürüyor.
Render ayarları tamamen aynı.Bu fark neden oluşuyor anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…