Farklı yazılımlar kullananlar var Power Director de donanım hızlandırmalı olması lazım. Kartların görevi daha çok efektleri simule etmek. Yüksek tanımlı videolara Obselete renk filtreleri uygularsanız CPU giderken Lumetri - Color gibi HDR ayarları ekran kartları üstleniyor. Deneme amaçlı bunları uygulayıp hem ön izleme esnasında hem renderda Gpu kullanımı görmeniz olasıdır ara ara.
Bu arada gerçek donanımsal Encoding seçeneğinin MacbookPro da aktif olduğunu gördüm. İşlemciye entegre GPU'su var.
Wndwos altında ise görev yöneticisinden izlenen GPU grafiklerinde video işleme çekirdeklerinden ziyade kopyalama /3D görev yapıyor. Bu da aslında yazılımsal olarak grafik işlemcilerin SSE2 komut seti ile işlemciye yardım ettiğini gösteriyor.
Bu arada gerçek donanımsal Encoding seçeneğinin MacbookPro da aktif olduğunu gördüm. İşlemciye entegre GPU'su var.
Wndwos altında ise görev yöneticisinden izlenen GPU grafiklerinde video işleme çekirdeklerinden ziyade kopyalama /3D görev yapıyor. Bu da aslında yazılımsal olarak grafik işlemcilerin SSE2 komut seti ile işlemciye yardım ettiğini gösteriyor.