Adobe Photoshop ile Adobe illustratorun arasındaki fark nedir?

Photoshop pikseller üzerinden çalışır, buna raster denir. Illustrator ise matematiksel olarak çalışır, bunlara vektör denir. Raster ile çalıştığınız zaman, yakınlaştırma işlemi yapamazsınız, ya da tekrar çizmeniz gerekir. Vektörel çalıştığınız zaman ise sonsuz yakınlaştırma yapabilirsiniz çünkü orada görüntü aslında yoktur, matematiksel ifade olduğu için her türlü yakınlıkta tekrar oluşturulabilir.

Ben vektörel çalışmanızı tavsiye ediyorum. Çalışmalarınızda bozulma olmadan tüm işlerinizi halledebilirsiniz.

Photoshop piksellerden oluşan görselleri düzenlemek için, Illustrator ise vektör çizimleri düzenlemek için kullanabilirsiniz.
Photoshop pikseller üzerinden çalışır, buna raster denir. Illustrator ise matematiksel olarak çalışır, bunlara vektör denir. Raster ile çalıştığınız zaman, yakınlaştırma işlemi yapamazsınız, ya da tekrar çizmeniz gerekir. Vektörel çalıştığınız zaman ise sonsuz yakınlaştırma yapabilirsiniz çünkü orada görüntü aslında yoktur, matematiksel ifade olduğu için her türlü yakınlıkta tekrar oluşturulabilir.

Ben vektörel çalışmanızı tavsiye ediyorum. Çalışmalarınızda bozulma olmadan tüm işlerinizi halledebilirsiniz.
Çok açıklayıcı olmuş, ağzınıza sağlık.

2 yaşındaki oğluma gösterdim o bile anladı bu nasıl bir anlatım muhteşem.

2 yaşındaki oğluma gösterdim o bile anladı bu nasıl bir anlatım muhteşem.
Çok sevindim böyle bir haberi duyduğuma.

Demek ki bu konu hakkında gerçekten bilgi sahibiymişim. Anlatımlarımı genelde herkesin anlayabileceği tarzda yapmaya çalışıyorum ancak az bilgi sahibi olduğum konularda beceremiyorum bunu.

Çok sevindim böyle bir haberi duyduğuma.

Demek ki bu konu hakkında gerçekten bilgi sahibiymişim. Anlatımlarımı genelde herkesin anlayabileceği tarzda yapmaya çalışıyorum ancak az bilgi sahibi olduğum konularda beceremiyorum bunu.

Einstein'ın bir sözü vardı bir şeyi bir çocuğa anlatamıyorsan o konuyu anlamamışsın demektir.
Güzel bir söz bu konu hakkında bilgi sahibisiniz demek ki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı