youtuberadayi
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, logo vs. gibi şeyleri düzenlemek için Adobe illustrator mu daha iyidir yoksa Adobe Photoshop mu ikisinin arasındaki fark nedir?
Çok açıklayıcı olmuş, ağzınıza sağlık.Photoshop pikseller üzerinden çalışır, buna raster denir. Illustrator ise matematiksel olarak çalışır, bunlara vektör denir. Raster ile çalıştığınız zaman, yakınlaştırma işlemi yapamazsınız, ya da tekrar çizmeniz gerekir. Vektörel çalıştığınız zaman ise sonsuz yakınlaştırma yapabilirsiniz çünkü orada görüntü aslında yoktur, matematiksel ifade olduğu için her türlü yakınlıkta tekrar oluşturulabilir.
Ben vektörel çalışmanızı tavsiye ediyorum. Çalışmalarınızda bozulma olmadan tüm işlerinizi halledebilirsiniz.
Photoshop pikseller üzerinden çalışır, buna raster denir. Illustrator ise matematiksel olarak çalışır, bunlara vektör denir. Raster ile çalıştığınız zaman, yakınlaştırma işlemi yapamazsınız, ya da tekrar çizmeniz gerekir. Vektörel çalıştığınız zaman ise sonsuz yakınlaştırma yapabilirsiniz çünkü orada görüntü aslında yoktur, matematiksel ifade olduğu için her türlü yakınlıkta tekrar oluşturulabilir.
Ben vektörel çalışmanızı tavsiye ediyorum. Çalışmalarınızda bozulma olmadan tüm işlerinizi halledebilirsiniz.
Çok sevindim böyle bir haberi duyduğuma.2 yaşındaki oğluma gösterdim o bile anladı bu nasıl bir anlatım muhteşem.
Çok sevindim böyle bir haberi duyduğuma.
Demek ki bu konu hakkında gerçekten bilgi sahibiymişim. Anlatımlarımı genelde herkesin anlayabileceği tarzda yapmaya çalışıyorum ancak az bilgi sahibi olduğum konularda beceremiyorum bunu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.