Adobe Photoshop takılmalar meydana geliyor

MangrenTR

Hectopat
Arkadaşlar iyi geceler dilerim.
Adobe Photoshop'ta ara ara işlem yaparken takılmalar meydana geliyor.
Özellikle baskı için 300 ppi da çalışırken takılmalar yaşıyorum.
Sistem özelliklerimin de yeterli olduğunu düşünüyorum neler yapabilirim?
Intel i5 10400F.
Thermaltake 3600MHz 32 GB RAM.
Gigabyte Z490 Gaming X
MSI GTX 1650 Ventus.
Sistemim bu şekilde,
Photoshop'u orijinal kullanıyorum ve en son sürüm yüklü.
Performans ayarlarım da mı bir sorun var acaba, bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
RAM kullanımını ideal aralıkta da denedim fakat yine aynı sorunları yaşıyorum, donanım mı yetersiz acaba?
Bilgisayarımda virüs ya da zararlı bir durumda yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kullanımını ideal aralıkta tutun hocam. Üst sınırın bir tık altında olsun. Geçmiş durumları da 50'den 10'a indirin.

Hocam merhabalar iyi geceler, çok bir değişim olmuyor o şekilde de ayarlayınca.
Sistemim de taramaya göre virüs yok, programın orijinal sürümünü kullanıyorum fakat yine de takılmalar oluyor.
Acaba donanımla alakalı bir durum mudur?

Ekran kartı sürücüsü güncel mi hocam? Ayrıca Gaming sürücü kullanıyorsanız, Studio sürücüsü kullanmanızı öneririm. Bunun dışında çalışma diskleri seçeneğinde sadece C: Diski seçiliyse, bütün diskleri seçmenizi öneririm. Sisteminiz yeterli. Ben eski bilgisayarımda bile sorunsuz kullanıyorum. Takılma problemlerini yazdığım önerilerle çözdüm.

Photoshop v20 sonrası ekran kartına daha fazla yüklenir oldu. Seninki 4Gb?

SSD'de program çalıştırıp HDD'ye cache yazdırıyorsan beklersin, SSD'ye yazdırıyorsan onun ömrünü tüketir mesela.

Gerçi kaç layer, kaç smart filter kullanıyorsun bunları yazmamışsın. Mesela dosya 300PPI ama kaça kaç?

300 PPI 600x600mm'de 30 smart layer açarsan o sistemde mesela oturup beklersin.

Bana X çekirdek X RAM sistem ver, 15 dakikada hazırlayacağım saçma bir dosya ile kasmasını sağlayabilirim 2b/3b programda, kolay o.

Hocam derdimi tam anlatamadım sanırım.
Katman sayısının ya da ölçülerden ziyade bir font eklediğimde dahi sıkıntılar oluyor.
X çekirdek ve X RAM ile kasmasını sağlamakla alakalı bir olaydan bahsetmiyorum çok farklı yerlere değinmişsiniz.
Boş bir sayfa açtığım zaman 1-2 font ekledikten sonra yeni bir font eklerken takılmalar oluyor.
Detaylı bir PSD için demiyorum bunu düz boş bir sayfa için söylemiştim.

Evet güncelledim, yarın Photoshop'u tekrardan silip yüklemeyi deneyeceğim.

Ne güzel söyledin bak bu detayların hiçbiri olmadığından anlaşılmıyor.

Şunu gözden geçirsene bi, geçenlerde denk geldi, hala saçma geliyor. Tabi 1000+ font varsa işler fena, Maintype öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…