Adobe Photoshop yazıya gölge nasıl verilir?

Rality

Hectopat
Bildiğim yerden gelirse tabii ki yardımcı olmaya çalışırım...

1743837520429.png

Hocam arkadaşlarım benden bu fotoğrafa benzer bir şey yapmamı istedi fakat arka plan ve yukarıdaki yazının arkasındaki gölgeyi falan nasıl yapacağımı çözemedim.

Hocam "IFRIT" yazısını basitçe şu şekilde anlatayım:

-Öncelikle "IFRIT" yazısına benzer bir yazı fontu bulmanız gerekiyor. Yazı fontunu bulmak için IFRIT yazısının olduğu kısmı "Whatfont" v.b. sitelerden öğrenmeye çalışın...

-IFRIT yazısını yazın. Önce katmanın sağındaki boş köşelere tıklayarak "blending options" kısmına girin. Blending options kısmından "Gradient Overlay" seçin. Gradient kısmından 2 renkli herhangi bir Gradient seçin. Ardından Gradient'in solundaki renk ayarlama çubuğuna tıklayın ve IFRIT yazısının altındaki pembe rengi seçin (bu eklediğiniz görseli sayfa oluşturduktan sonra numune olarak tutun ve renk numunesi almak istediğinizde göz işaretinden açın, kapatın...) Ardından gradientin sağındaki çubuğa tıklayın ve IFRIT yazısının üst kısmındaki beyaz rengi seçin. Son olarakta Gradientte sol kısımdaki çubuğu sağa çekerek pembe rengi daha fazlalaştırabilirsiniz...

-IFRIT yazısının altındaki gölgelendirme için "IFRIT" layerini seçin ve klavyeden CTRL + J tuşu ile IFRIT katmanının kopyasını oluşturun. IFRIT katmanının üzerinde IFRIT Copy adında bir katman oluşacaktır. IFRIT Copy katmanını IFRIT yazısının altına alın. Eklediğiniz görselden renk numunesi almak için göz işaretini aktif edin. Alta aldığınız IFRIT Copy layerinin sağındaki boşluğa tıklayarak "Blending Options" menüsünü açın. Gradient Layer kısmına gelin. Gradient Layer kısmında soldaki çubuğa tıklayın ve IFRIT yazısının gölgelendirmesi gibi olan kısmın altındaki vişne çürüğü gibi görünen rengi seçin. Sağdaki çubuğa gelin ve gölgelendirme gibi olan kısmın üst tarafındaki pembe rengi seçin. Yine çubuklardan vişne çürüğü rengini daha fazla yapmak için soldaki çubuğu sağa doğru çekebilirsiniz...

-Son işlem olarakta "Blending Options" penceresini "Ok" tuşuna basarak kapatın. Layer kısmında "IFRIT Copy" katmanını seçin. Klavyeden aşağı ok tuşuna basarak yazıyı kaydırın...

Eklediğim görsel benzemiyor gibi görünse de aynı fontu aramaya zamanım olmadığı için farklı bir font ile yaptım. Aynı font olsaydı birebir aynısı olurdu...

IFRIT.jpg

Eklediği görsellerin çoğunu sanırım bir yerden png olarak indirmiş. En arkadaki güneş hüzmeleri gibi olan kısım içinde Youtube'de "PS SUNBURST Background" yada "SUNBURST effect" olarak aratıp yapabilirsin. Çok basit bir efekt...

Hocam "ıfrıt" yazısını basitçe şu şekilde anlatayım:

-Öncelikle "ıfrıt" yazısına benzer bir yazı fontu bulmanız gerekiyor. Yazı fontunu bulmak için ıfrıt yazısının olduğu kısmı "whatfont" vb. Sitelerden öğrenmeye çalışın...

-Ifrıt yazısını yazın. Önce katmanın sağındaki boş köşelere tıklayarak "blending options" kısmına girin. Blending options kısmından "gradient overlay" seçin. Gradient kısmından 2 renkli herhangi bir gradient seçin. Ardından Gradient'in solundaki renk ayarlama çubuğuna tıklayın ve ıfrıt yazısının altındaki pembe rengi seçin (bu eklediğiniz görseli sayfa oluşturduktan sonra numune olarak tutun ve renk numunesi almak istediğinizde göz işaretinden açın, kapatın...) Ardından gradientin sağındaki çubuğa tıklayın ve ıfrıt yazısının üst kısmındaki beyaz rengi seçin. Son olarak da gradientte sol kısımdaki çubuğu sağa çekerek pembe rengi daha fazlalaştırabilirsiniz...

-Ifrıt yazısının altındaki gölgelendirme için "ıfrıt" layerini seçin ve klavyeden CTRL + j tuşu ile ıfrıt katmanının kopyasını oluşturun. Ifrıt katmanının üzerinde ıfrıt copy adında bir katman oluşacaktır. Ifrıt copy katmanını ıfrıt yazısının altına alın. Eklediğiniz görselden renk numunesi almak için göz işaretini aktif edin. Alta aldığınız ıfrıt copy layerinin sağındaki boşluğa tıklayarak "blending options" menüsünü açın. Gradient layer kısmına gelin. Gradient layer kısmında soldaki çubuğa tıklayın ve ıfrıt yazısının gölgelendirmesi gibi olan kısmın altındaki vişne çürüğü gibi görünen rengi seçin. Sağdaki çubuğa gelin ve gölgelendirme gibi olan kısmın üst tarafındaki pembe rengi seçin. Yine çubuklardan vişne çürüğü rengini daha fazla yapmak için soldaki çubuğu sağa doğru çekebilirsiniz...

-Son işlem olarak da "blending options" penceresini "ok" tuşuna basarak kapatın. Layer kısmında "ıfrıt copy" katmanını seçin. Klavyeden aşağı ok tuşuna basarak yazıyı kaydırın...

Eklediğim görsel benzemiyor gibi görünse de aynı fontu aramaya zamanım olmadığı için farklı bir font ile yaptım. Aynı font olsaydı birebir aynısı olurdu...

Eki Görüntüle 2462559

Eklediği görsellerin çoğunu sanırım bir yerden PNG olarak indirmiş. En arkadaki güneş hüzmeleri gibi olan kısım içinde YouTube'da "PS sunburst background" ya da "sunburst effect" olarak aratıp yapabilirsin. Çok basit bir efekt...

Hocam öncelikle teşekkür ediyorum. Denedim ve yazının benzeri oldu, arka planı da halletim fakat ifrit yazısının arkasındaki siyah gölgeleri yapamadım. İsterseniz başka yerden konuşabiliriz burada kirlilik olabilir.

Hocam öncelikle teşekkür ediyorum. Denedim ve yazının benzeri oldu, arka planı da halletim fakat ifrit yazısının arkasındaki siyah gölgeleri yapamadım. İsterseniz başka yerden konuşabiliriz burada kirlilik olabilir.
Alev şeklinde olan mı hocam? Muhtemelen orijinal görseli oluşturan kişi yine siyah alev görselini internetten png olarak indirip eklemiştir. Eğer bahsettiğiniz şey yazının altındaki alev görseli gibi olan siyah kısım ise onu elle oluşturduğunu düşünmüyorum. Bu görseli renkli olarak indirip yine blending options kısmındaki "Color Overlay" kısmından siyah renk seçerek yapmıştır. Google'a "flame texture vector png" yazıp aratın. Benzer bir alev görseli bulursanız indirin. PS sayfanıza ekleyin. Alev görselinin olduğu katman/layer seçin. Sağ taraftaki boşluk kısmına tıklayarak "Blending Options" penceresini açın. Menüden "Color Overlay" seçip rengini siyah yapın....

Bu arada şimdi farkettim. IFRIT yazsının altındaki IFRIT Copy katmanında Stroke/Kenarlıkta eklemiş. IFRIT Copy katmaına/layere gelip sağdaki boşluğa tıklayın. Blending Options ayarlarını açın. Ve menüden Stroke menüsüne tıklayıp siyah bir kenarlık ekleyin. Kenarlığın kalınlığını uygun şekilde ayarların...

Alev efekti şeklinde siyah renk yaptığınız katmanıda IFRIT Copy layerinin altına taşıyın...

Sanırım bu görsel arkaplandaki siyah alev efektine benziyor. Yukarıda belirttiğim şekilde siyah renge dönüştürebilirsiniz...
Alev Görseli

Alev şeklinde olan mı hocam? Muhtemelen orijinal görseli oluşturan kişi yine siyah alev görselini internetten PNG olarak indirip eklemiştir. Eğer bahsettiğiniz şey yazının altındaki alev görseli gibi olan siyah kısım ise onu elle oluşturduğunu düşünmüyorum. Bu görseli renkli olarak indirip yine blending options kısmındaki "color overlay" kısmından siyah renk seçerek yapmıştır. Google'a "flame texture Vector PNG" yazıp aratın. Benzer bir alev görseli bulursanız indirin. PS sayfanıza ekleyin. Alev görselinin olduğu katman/layer seçin. Sağ taraftaki boşluk kısmına tıklayarak "blending options" penceresini açın. Menüden "color overlay" seçip rengini siyah yapın...

Bu arada şimdi fark ettim. Ifrıt yazsının altındaki ıfrıt copy katmanında Stroke/Kenarlıkta eklemiş. Ifrıt copy katmaına/layere gelip sağdaki boşluğa tıklayın. Blending options ayarlarını açın. Ve menüden stroke menüsüne tıklayıp siyah bir kenarlık ekleyin. Kenarlığın kalınlığını uygun şekilde ayarların...

Alev efekti şeklinde siyah renk yaptığınız katmanıda ıfrıt copy layerinin altına taşıyın...

Sanırım bu görsel arkaplandaki siyah alev efektine benziyor. Yukarıda belirttiğim şekilde siyah renge dönüştürebilirsiniz...
Alev Görseli

1743862590162.png

Son hali bu yazıyı ve yazının arka planını sizin sayenizde yaptım. Eğer yapamadığım bir şey olursa tekrardan buraya mı yazmalıyım? Nereden sizle iletişime geçebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı