Adobe Photoshop'da AdobeInviseFont hatası

Artyomska00

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
AMD RX 6400
16 GB RAM
KINGSTON SA400M8240G | SSD 240GB
Meslek
Grafik Tasarımı öğrencisi
Selamlar
Photoshop'da çalıştığım projede OpenSans kullanıyorum ancak zaman zaman projeyi kaydetip çıktıktan bir süre sonra o projeye geri döndüğümde font patlıyor ve AdobeInvisFont hatası alıyorum. Fontu yerelden silip silip tekrar tekrar kurdum ancak bir türlü çözemedim. Creative Cloud'dan ve Photoshop kendi ayarlarından da otomatik font etkinleştirmesini kapatmış olmama rağmen hâlen bu hatayı alıyorum.
Her seferinde düzeltmeme rağmen tekrar tekrar OpenSans olan font ya Myriad oluyor ya TimesNewRoman oluyor. Metine çift tıkladığım Replace ve Manage yaparken de istediğim gibi düzeltemiyorum, program otomatik atama yapıyor. Mesela bazen OpenSans atıyor ama font ailesinden başka bir karakteri atıyor. Örneğin normalde Bold olması gereken yer otomatik olarak regular oluyor (manage kısmından bir değişiklik yapmadığım halde hem de.
Saatlerce uğraştım, tam düzelecek derken tekrar aynı sorunla karşılaşıyorum.
Ekran kartım, Photoshop'larım (2025 ve Beta sürümleri), Creative Cloud'um da güncel olmasına rağmen bu hatayı alıyorum. Projeyi başka birine attıktan sonra o da aynı hataya mâruz kaldı ne yazık ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Font'u narsis aç gözlü uzun vadeli Ai kumpanyamız Adobe'den mi kullanıyorsun yoksa orjinalinden mi?

Mesele buna göre 2x tırtlayabilir.

Font'u narsis aç gözlü uzun vadeli Ai kumpanyamız Adobe'den mi kullanıyorsun yoksa orjinalinden mi?

Mesele buna göre 2x tırtlayabilir.
Reis bu nasıl soru :d
Fontu hem Google Fonts'dan indirip yerel olarak kullanıyordum hem de (CC üyeliğimiz var diye) Adobe Fonts'dan kullanıyordum.

Reis bu nasıl soru :d
Fontu hem Google Fonts'dan indirip yerel olarak kullanıyordum hem de (CC üyeliğimiz var diye) Adobe Fonts'dan kullanıyordum.
Malesef gayet net soru, Adobe Fonts'tan indirdiğinle Google Fonts'tan indirdiğin dijital dünyada aynı görüntüyü veriyorsa da aynı SHA koduna bile sahip olmayabilirler - ki değildir zira Adobe fonts "Benden indirdin ama o gugilin hih..." diyerek böyle saçma bir durum yaratıyor.

Denemek istersen, tüm fontları ya dönüştür raster/sabit vektör'e ya da sadece görselleri yeni bir dosyaya katman olarak yenile, sonra tek tek yazıları baştan yaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…