Adobe Photoshop'ta boyut nasıl ayarlanır?

TheMurderK

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben bu işaretlediğim boyutu yazarak ayarlamak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Elle ayarlamak çok zor oluyor.

Tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Daha açık yazarsan yardımcı olmaya çalışayım.

Tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Daha açık yazarsan yardımcı olmaya çalışayım.
Bir fotoğrafı seçip CTRL + T yapıp fotoğrafın boyutunu ayarlıyoruz onun sayı yazarak yapmak istiyorum. Yani mouseyle ayarlıyorum boyutunu zor oluyor böyle istediğim pks'e getiremiyorum

Sol üstteki yüzdeleri değiştirince sağdaki değerlerin de değiştiğini göreceksin. Onun dışında tam elle boyut girme gibi bir özellik var mı, ben de tam bilmiyorum. Varsa diğer arkadaşlardan öğreniriz.

Dosya Ekleri

• Annotation 2024-01-21 131307 copy.jpg
    57,5 KB · Görüntüleme: 30
Dünya saçması bir konu bu Photoshopta, 30 yıldır düzeltmediler. (Buraya çeşitli iyi dilek sözleri girilecek.) Script yazanlar oldu ve bu iş PS'de çok sıkıcı olduğu için devamı gelmedi diye düşünüyorum.

Smart Object olarak girmişsin, hatta Embedded Smart Object / Gömülü Akıllı Nesne olduğu için CTRL+T yaparsan yüzde olarak verir - nesne boyutunu bilmediğin için tam anlamıyla gözüne göre yapman gerekiyor.

Smart Object'ler için tek çözüm, Layer/Katman kısmında 2 kere tıklayıp içine girip (yeni döküman gibi açıyor ya) orada "Image Size" kısmında boyuta bakabilirsin veya değiştirebilirsin, değiştirirsen kaydet dediğinde bir önceki dosyanın içine kaydedilmiş boyutuna göre verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…