Adobe Premier'de Ani Zoom Nasıl Yapılır?

qnpases

Hectopat
Daha fazla  
Yavaş yavaş değilde aniden Zoom nasıl yapılır? Araştırmama rağmen hala bulamadım. Teşekkürler.

Ani yakınlaştırma yapılacak yeri kesin ve efekt ayarları kısmından boyut (scale) ayarını istediğiniz miktara getirip yakınlaşmasını istediğiniz yeri ekrana göre ortalayın. Kaç saniye kalacak veya devam edicekse sonrasında tekrar kesin ve diğer normal olacak olan kısmın boyut ayarını 100 yapıp tekrar ekrana ortalayın.

Razor tool "C" secerek yakınlaşacak kısmın başlangıç ve bitiş noktasını zaman çizgisinde (time line) işaretle.
Ortada kalan kısma tıkla effect Control penceresinde "scale" kısmını arttırarak boyutu belirle pozisyon kısmı ile görünen kısmıda seçebilirsin ilk montajını izlemek isterim teemo bitirince bul beni :)

effect-control.png

Arkadaşların dediğine ek olarak ben de görsel olarak yardımcı olayım.

- 1.nokta videonun zoom yapılmamış normal hali, 2. nokta zoom yapılmış hali, bu kısmının sayı değerini yaklaştırarak bulacaksın zaten.
- Zamanı ne kadar daraltırsan o kadar hızlı olur zoom efekti.
- Ayrıca zoom merkeze değil de köşelere yapılacaksa "Position" için de bir anahtar eklemen gerekir.(Başlangıç normal, bitiş noktası sağ sol alt üst ayarlaması için)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı