Çözüldü Adobe Premiere render süresi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qafsiel

Centipat
Premier'e Pro'da render sürem çok uzun burada ve birkaç yerde okudum render süreleri sistem durumuna bağlıymış doğru düzgün bilgi alamadım 15-20 dk'lık video için 5-6 saat gibi bir süreç oluyor nerede yanlış yapıyorum çözemedim;

Sistem: Intel Core i5-7400 CPU @ 3.00 GHz.
RAM: 16 GB 2400 MHz 15 CL.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB 192 Bit.
Harddisk: 1 TB 7200 RPM.
SSD: Okuma hızı: 500 - 599 MB/s yazma hızı: 250 - 449 MB/s.
Windows 10.

Bunlara göre bilgi verirseniz sevinirim.

Çözüm
Aynen sorunu çözdüm program version eski diyemiş 2 saat önce Premiere 2020 indirdim 30 dk'lık video attım gelişi güzel youtube 1080 full hd seçerek render verdim normalde 15-20 dk'lık videoları 6 saatte alıyordum şimdi 30 dk'lık video 50 dk render ediyor teşekkür ederim bilgiler için rahatladım'ya kaç zamandır araştırıyorum. 2012 olabilir dediğim gibi Master Collection olarak indirdim ben premiere için indirmemiştim adobe içinde olduğu için hiç yeni sürüm denemeden onu kurmuştum hata yapmışım.

Adobe media encoder'ıda kullanıyorum ondada aynı. Aynen yazdığın gibi "mercury playback engine software only" sadece bu var harddisk'te kurulu programlar videolarıda harddiske alıyordum ssd'ye alıp denicem bu gece

Adobe media encoder'ıda kullanıyorum ondada aynı. Aynen yazdığın gibi "mercury playback engine software only" sadece bu var harddisk'te kurulu programlar videolarıda harddiske alıyordum ssd'ye alıp denicem bu gece
Eğer sadece "mercury playback engine software only" seçeneği varsa bu video izleyip ekran kartını aktif edip editleyeceğin videoyu ve çıktı klasörünü SSD alıp öyle render almayı denermisin.

Eğer sadece "mercury playback engine software only" seçeneği varsa bu video izleyip ekran kartını aktif edip editleyeceğin videoyu ve çıktı klasörünü SSD alıp öyle render almayı denermisin.
Yukarda arkadaş attı cuba kısmına ekran kartını yazıyorsun acılıyor denedim olmadı o kısım bende yine kapalı gözüküyor anlamadım premiere 2020 version yüklesem napsam anlamadımki. SSD'ye alıcam bu akşam işlemcide denicemde ekran kartında deniyemem sanırım

Export ayarlariniz nedir ?
15dk lik video 5 6 saat gercekten cok uzun bir sure.
O islemciyle max 1 saat fln beklerim.

Youtube 1080p 23,97 - 25 - 29,97 render Quality, maximum depth gibi şeylerin hepsini 10 dk'lık bir videoda denedim sonuç fazla değişmiyor o yüzden kafama cok takıldı video geçtim sorunu merak ediyorum artık programdanmı yoksa başka birşeyden mi onu anlamadım bir türlü
Az çok biliyorum 3d max'te filan render alırken uzun sürüyor ama büyük boyutta benim yaptıgım boyut maximum 1 gb veya 2 gb 6 saat fazla değilmi bana çok uzun süre gibi geldi bu acılan konuların hepsi 2-3 dk lık videolardan bahsediolar

Sana burda yazılan mesajlardaki bilgileri, cevapları %100 uyguladığından emin misin? Mesela;

1-Adobe Premiere CC versiyonun kaç? Hangi yıl ne sürümü? Sürüm yeniliği tabi ki performans artışı gösteriyor.
2-SSD'ye kurdun mu? (Premiere Pro'yu)
3-Bunun haricinde bilgisayar güç tüketimi yüksek performans olarak çalışıyor mu?
4-GPU'yu cuda olarak o ayarlaman lazım. Gerçi o seçenek kapalı gözüküyor sende bunun birçok belirli bir sebebi vardır belki sürüm olabilir. Ya da Youtube'da onun nasıl aktifleştereceğin ile ilgili videolar var. Yukarıda linki olması lazım.

*Birkeresinde 15 dakikalık fazla editlenmiş bir video hazırlamıştım tam süresini hatırlamıyorum ama 1 saaten az sürdüğüne eminim.

Bunları uyguladıktan sonra buraya yazın lütfen. Ben şahsen daha hızlı encode, export yapıcağına inanıyorum. Ve olması gereken bu.

1- Adobe Master Collection olarak kullanıyorum ben, photoshop vs çoğu program kullandığım için collection içinde premiere kurdum cs6 olarak geçiyor sürüm olarak bilmiyorum nasıl bakıldığını söylersen öğrenip yazarım.
2- SSD'ye kurmadım şimdi attım uygun gece denicem ssd farkını sabaha yanıt olarak yazarım
Bilgisayar güç standart yüksek performansa çekmedim hiç premiere fazla iş kalmıyor ama iş gereği bazende ihtiyacım oluyor render gerektiren işlerde.
3- Sürekli yüksek performansta çalışması pc de sıkıntı çıkarırmı onuda bilmiyorum.
4- Arkadaşların attığı videolara baktım yaptım bire bir ne yapıyorsa onu yaptım ve o CUDA kısmı acılmadı seçenek kısmı hala açılmıyor ama bakıyorum tam olmadı normal birazdan 2020 premiere indirip onda bir denicem

Ben de tahminimce 6 saat'ten daha kısa sürede cıkarır diye düşünüyorum bilgisayar boşta olmasına rağmen uzun sürüyor internette baya hızlı render alanlar varmış bende merak ettim bu özelliklerle daha hızlı alabilirmiyim diye onun peşindeyim bir yerden sonra hırsa dönüştü herşeyi bıraktım buna bakıyorum

@Qafsiel Dizüstü ise şarjın hızlı gider yüksek performans iyidir. Yani zararı yok. Kullandığnız sürümün o koleksiyonun ne sürüm olduğunu bilmiyorum ama Direk Sol üst köşede Premiere Pro CS6 yazıyosa 2012 sürümüdür o
Premiere Pro CS6Windows and Mac2012
  • Warp Stabilizer[43]

Premiere Pro CC 2019 (13.1)Windows and MacApril 3, 2019
  • Lots of fixes [48]
Magician
Premiere Pro CC 2019 (13.1.1)Windows and MacApril 17, 2019
  • This release of Premiere Pro fixes a number of issues that caused Premiere Pro to crash.[49]
Premiere Pro CC 2019 (13.1.2)Windows and MacApril 23, 2019
  • The 13.1.2 update for Premiere Pro includes two audio effects (DeNoise and DeReverb) that were missing in the Premiere Pro version 13.1.1 installer.[50]
Premiere Pro CC 2019 (13.1.3)Windows and MacJuly 12, 2019
Premiere Pro CC 2019 (13.1.4)Windows and MacJuly 28, 2019
  • Premiere Pro 13.1.4 includes all of the improvements from 13.1.3 with an additional bug fix that addresses a launch issue for some Windows systems with outdated drivers.[51]
Premiere Pro CC 2019 (13.1.5)Windows and MacSeptember 18, 2019
  • Adobe Premiere Pro 13.1.5 provides important fixes and is recommended for all users. [52]
Premiere Pro CC 2020 (14.0)Windows and MacNovember 4, 2019[53]
  • Auto Reframe - Uses Artificial Intelligence to intelligently reframe videos for square or vertical aspect ratios
  • Time remapping's maximum is increased to 20,000% without the need for nesting sequences
  • Ability to export HDR content with HDR10 metadata[54]
Labyrinth

Aynen sorunu çözdüm program version eski diyemiş 2 saat önce Premiere 2020 indirdim 30 dk'lık video attım gelişi güzel youtube 1080 full hd seçerek render verdim normalde 15-20 dk'lık videoları 6 saatte alıyordum şimdi 30 dk'lık video 50 dk render ediyor teşekkür ederim bilgiler için rahatladım'ya kaç zamandır araştırıyorum. 2012 olabilir dediğim gibi Master Collection olarak indirdim ben premiere için indirmemiştim adobe içinde olduğu için hiç yeni sürüm denemeden onu kurmuştum hata yapmışım.

Çözüm
Tahmin ettiğim gibi bende rahatladım güzel fikir akışı oldu bende teşekkür ederim dostum.

Bu arada yukarıdaki ayarlar halen kapalıysa açabilirsin umarım SSD'ye kurmuşsundur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…