Adobe programlarının açılış hızını ne etkiler?

BenÇiko

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,
Ryzen 7 5800X işlemci kullanıyorum, programların çalışma hızlarında sorunum yok.
Ancak programların ilk açılış hızları çok yavaş. Bu programların açılış hızlarını ne etkiler acaba, nasıl daha hızlı hale getirebilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Disk hızı.
Uygulama HDD'ye kurulu ise SSD'ye taşıyın.
teşekkürler, programlar 256gb SSD'ye kurulu ama çok kaliteli bir SSD olduğu söylenemez. SSD'mi Samsung 990 EVO ile değiştirmeyi düşünüyorum 1TB'lık. Bu sayede sanırım programlar açılış hızları da oldukça değişecektir değil mi?

Arkada açık olan uygulamalar pc yi yorar onları kapatmayı dene

Çok fark edeceğini sanmıyorum. m2'ye geçsen belki ama SSD'den SSD'ye geçişte çok hız farkı oluşmuyor diye kalmış aklımda.
RAM kaç? RAM yetmiyor olabilir bir ihtimal.

Ram, disk ve projelerin önizleme çözünürlüğü. Premiere gibi video düzenleme uygulamalarında özellikle 4k yerine 1080 önizleme seçeneğini, lightroom da ham görüntü yerine basit önizlemeyi seçerseniz hızınızda artış olacaktır.

Çok fark edeceğini sanmıyorum. m2'ye geçsen belki ama SSD'den SSD'ye geçişte çok hız farkı oluşmuyor diye kalmış aklımda.
RAM kaç? RAM yetmiyor olabilir bir ihtimal.
hocam 16gb RAM var. şu an kullandığım SSD'de M2 SSD Kioxia marka ama takmayı düşündüğüm Samsung 990 Evo'nun okuma yazma hızı yaklaşık 5 katı daha hızlı. Bu açılış hızlarını etkiler mi dersiniz?

RAM yeterli görünüyor.
SSD hızı o kadar farklı ise tabii ki fark edecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…