Adobe ürünleri için Intel vs AMD

dovahkiinn

Decapat
Selamlar, biliyoruz ki Intel anlaşmalı olduğu için Adobe hizmetleri konusunda performans anlamında AMD'ye göre bir tık daha iyi durumda. Ancak benim merak ettiğim bu iki işlemci arasında gözle görülür derecede bir fark var mı? Bu fark kullanıcıyı ne kadar etkiler? Gerek photoshop gerek premiere pro gibi işlerle uğraşanlar için gönül ister iyi bir Intel işlemci ama AMD'de uzun süre bizi yarı yolda bırakmadan, performans anlamında kanser etmeden götürür mü?

Şöyle farazi bir sistem oluşturdum gerek laptop gerek desktop olabilir hiç fark etmez bu iki işlemci arasındaki fark uçurum mudur? Bütçe dostu olması açısından AMD tercih edilebilir mi?

CPU: İ7 11800H ya da Ryzen 7 5800H
GPU: RTX 3060
RAM: 16

Birbirine hemen hemen denk işlemciler yeri gelir R7 fark atar yeri gelir ı7 fark atar ancak oyun oynarsanız diye önbellek büyüklüğünden dolayı 11800h almanızı tavsiye ederim tabii arada fiyat farkı yok ise.

Birbirine hemen hemen denk işlemciler yeri gelir R7 fark atar yeri gelir ı7 fark atar ancak oyun oynarsanız diye önbellek büyüklüğünden dolayı 11800h almanızı tavsiye ederim tabii arada fiyat farkı yok ise.

çok sık olmasa da oyun oynuyorum ama genel olarak iş için tercih edeceğim. aralarında en az 2-3 bin lira fiyat farkı var bu yüzden AMD tercih etmek istiyorum fakat sizlerin de görüşlerinizi almak istedim.

Adobe Preimere gibi uygulamalarda AMD kullanırken videoda donmalar olurken Intel'de daha az oluyormuş.

Ve arada hissedilir bir fark var diye biliyorum.

YouTube. :D

Recep Baltaş'ın 3090'lı sistem topladığı bir video vardı, hatta Power Boost PSU da vardı sistemde ama o videoyu bulamadım şimdi. Orada söylüyordu sistemin toplandığı kişi, bir de sanırım emin olmamakla beraber Çağan Çelik de söylemişti.

YouTube. :D

Recep Baltaş'ın 3090'lı sistem topladığı bir video vardı, hatta Power Boost PSU da vardı sistemde ama o videoyu bulamadım şimdi. Orada söylüyordu sistemin toplandığı kişi, bir de sanırım emin olmamakla beraber Çağan Çelik de söylemişti.

Pek ala ben bir araştırayım. Tekrardan teşekkür ediyorum hocam, hayırlı akşamlar dilerim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı